Bahçeli: Aftan Geri Dönüş Yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'den mahkumlara af tasarısı ile ilgili önemli bir son dakika açıklaması geldi. Bahçeli açıklamasında af meselesinden geri dönüşün olmadığını söyledi.

Bahçeli: Aftan Geri Dönüş Yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı son dakika açıklamasında mahkumlara af meselesine değindi.

Kızılcahamam'da düzenlenen partisinin MYK ve TBMM Grubu ortak toplantısından ittifak ve af tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mahkumlara af meselesinin sonuna kadar arkasında olduklarını söyledi. Bahçeli açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Şartlı ceza indirimi kanun teklifimizi 24 Eylül'de TBMM'ye sunduk. Bu teklif, eksiğiyle, fazlasıyla bizzat MHP'ye aittir. Dürüstüz, tutarlıyız, verdiğimiz sözleri sonuna kadar tutacağız. Seçim beyannamemizde takdim ve tanımı yapılan her vaadin isabetle gerçekleşmesi için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz.

İÇ BARIŞ

Hazırladığımız teklifle iç barış ve huzur ortamına katkı sağlamayı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişte sosyal, ekonomik ve toplumsal kucaklaşmayı bir nebze de olsa sağlamlaştırmayı, FETÖ'cü hakim ve savcıların adalet ve hukuka vermiş olduğu tahribatları gidermeyi amaçlıyoruz.

GÜNDEMDEKİ İDDİALARA YANIT

'Rahşan affı tekerrür ediyor, Çakıcı affı geliyor, nitelikli çoğunluk gerekir, Anayasa Mahkemesi kanunun niteliğine bakar, eşitlik ilkesi doğrultusunda kapsamını emsal kararlarda olduğu üzere genişletir' diyenler, acele ve ezbere konuşanlardır. Biz, teklifimizin her yönüyle tartışılmasını istiyoruz. Tartıştıkça daha makul ve müstesna neticelere ulaşacağımızı düşünüyoruz.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Kişilere karşı işlenen suçlarda devletin af yetkisi yoktur" demiştir. Bu yaklaşıma saygı duyuyoruz ama tartışmalı olduğunu, hukuken temeli olmadığını da biliyoruz. Devlete karşı işlenmiş suçlar hem bugüne hem de geleceğe karşı ağır bir cürümdür, üstelik milletin tamamına, varlık ve egemenlik haklarının tümüne kast etmektir. Eğer kişilere karşı işlenmiş suçları kişiler affeder veya ceza tenkisatı yaparlarsa o zaman adalet ve hukuka gerek ve ihtiyaç kalacak mıdır? Konuşuruz, görüşürüz, tartışırız, önünde sonunda bir çıkış yolu buluruz. Bulmak da zorundayız.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA