Bahçeli Açıkladı: MHP 3 Büyükşehirde Aday Çıkarmayacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı son dakika açıklamasında 33 büyükşehirde aday çıkarmayacaklarını söyledi.

Bahçeli Açıkladı: MHP 3 Büyükşehirde Aday Çıkarmayacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir son dakika açıklaması yaptı.

Partisinin Antalya 'daki Belediye Başkanları Toplantısı'na katılan Bahçeli burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Yerel seçimlerde Ankara, İstanbul ve İzmir 'de aday çıkarmayacaklarını söyleyen Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

Nefesi kesilenler, nefsine yenik düşenler çıkmıştır. Bundan sonra da çıkmaları muhtemeldir. İnsanoğlu çiğ süt emmiştir. Yanlış istikametlere sürüklenmesi beklenmelidir. Geçmişin kuytu köşelerinde şuurumuzun merceğiyle baktığımızda hüzüne perçinleşmiş pek çok ibretlik misal verilecektir.

Davanın omzuna basanlarla, davaya omuz verenler tecrübeyle sabittir. 'ben' diyen, bencilliğe gömülen dünyanın kendi çevresinde döndüğüne aldanan nice insan bu dünyadan gelip geçmiştir.

HİÇ KİMSE DAVADAN DAHA ÖNEMLİ DEĞİL

Hiç kimse davadan daha önemli değildir. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. ne yaptığımızı, neyi amaçladığımızı, nereye varmak istediğimizi dar ufkuyla çürük ahlakıyla sorgulayıp dedikodu çarkında dönenler yoldan çıkıp yolunu şaşıranlardır. Şunu bilmenizi isterim ki, yoldan çıkan davanın önünde engeldir. 'Ben' diyenler sinsi planlar yapanlardır. Dava insanı akıldan önce adanmış bir yüreğe ihtiyaç duyacaktır.

GEÇİT YOK

Ülkü sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki, "Hiçbir zaman kesmeyeceğiz, çalışacağız, memleketi kurtaracağız. Umutsuzluğa yer yoktur. Karamsarlık aşılayanlara müsamaha yoktur." Davayı öne geçirmek yerine, kendini öne çıkarmaya, kendi gizli gündemi için sinsi sinsi çalışana geçit yoktur. Tahammül yoktur.

HATALARINI FARKETMEZLERSE GEREĞİ YAPILIR

Eğer hatalarını fark edip geri dönüş için gayret etmezlerse bize sadece gereğini yapmak düşecektir. Yufka yüreklilerle çetin yollar aşılamamış, bundan sonra da aşılamayacaktır. Bayat taktiklere, bayağı ayak oyunlarına dayanmamız, alttan almamız söz konusu bile değildir. Kuru gürültüye asla pabuç bırakmayız. İpini una serenlere, ipte cambazlık yapanlara toprakta izi olmadan harmandan pay isteyenlere hoş görüyle bakamayız.

HEDEF KIZIL ELMA

Ülkücü olan, ülkücü yaşayan, ülkücü kalan tertemiz vicdanlar her şeyin en temizine müstahaktır. Bazı insanlar başkalarından bir dakika önce cesaret gösterdikleri için kahraman olmuştur. MHP'nin her bir ferdi kahramandır. Aklımızda hep Türkiye vardı. Boşa konuşmadık, boşluğa seslenmedik. Hedefimiz kızıl elma dedik. Pazarda satılan kırmızı elma sananlara acı acı gülüp geçtik.

Gaye varsa güç vardır. Güç varsa istikrar vardır. İstikrar varsa tutarlılık vardır. Bunların hepsi varsa gelecek güvendedir. Her sözümüzün bir fikri dayanağı, her teklifimizin özünde yere düşen alın terimizin sıcaklığı belirleyicidir.

MİLLİ BEKA İÇİN CUMHUR İTTİFAKI

Şu hususu özellikle belirtmek isterim ki, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türk milletinin başarısıdır. Kendi kaderimize kendimiz yön verdik. Kendi söküğümüzü kendimiz diktik. 15 Temmuz ihanetine birlikte karşı koyduk. Tüm dünya kimi zaman gıptayla, kimi zaman kıskançlıkla Türkiye'yi izlemiştir. Yeni sistemin mimarı Cumhur ittifakıdır. Yeni sistemin işlemesi için bu ittifakın devam etmesi gerekmektedir. Bu ittifakın kazasız belasız devam etmesi milli beka için önemlidir. Cumhur İttifakı Türkiye'nin ruh köküdür. Cumhur ittifakı Türkiye'nin sistemsel açmazlarını telafi etmiştir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi 95 yıllık cumhuriyetimizi gelecek nesillere taşıma görevi üstlenmiştir. Yeni hükümet sisteminden geriye dönüş yoktur.

Çok şükür aşı tutmuş, Türk milleti yeni sistem ile Cumhur ittifakına takdirini göstermiştir. Türkiye'nin bekası için 31 Mart seçimlerinin makul ve beklentilere uygun neticelenmesi arzumuzdur."

İl ve Belediye Başkanları Toplantısı'nda yerel seçimleri değerlendiren MHP Lideri Devlet Bahçeli, "İstanbul, Ankara ve İzmir'den aday çıkarmayacağız." diye konuştu

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA