AYM Hamlesi Sonrası MHP'den İnfaz Düzenlemesi Açıklaması

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız 'dan infaz düzenlemesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

AYM Hamlesi Sonrası MHP'den İnfaz Düzenlemesi Açıklaması

MHP 'den infaz düzenlemesi açıklaması.

Cumhuriyet Halk Partisi , geçtiğimiz gün infaz düzenlemesini Anayasa Mahkemesi 'ne götürdü. İnfaz düzenlemesinin AYM 'ye götürülmesinin ardından Feti Yıldız 'dan bir son dakika açıklaması geldi. 

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili, Anayasa Komisyon Üyesi Feti Yıldız, Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"CHP infaz düzenlemesinin TBMM Genel Kuruldaki oylama şeklinin, Anayasa’nın 87 ve 88’inci maddelerine ve TBMM İç Tüzüğü’nün 92’nci maddesine aykırı olduğunu ileri sürerek AYM ne şekil başvurusu yaptı.Defalarca izah ettik.Burada nitelikli çoğunluk (360) kabul oyu aranmaz.

CHP İnfaz düzenlemesi oylamasında şekil şartı ihlal edildiğini ileri sürmektedir.Müracaat müddeti 10 gündür ,yapılan şey sonuç alıp almamaktan ziyade bir yetkinin süresinde kullanılmasıdır.Önemli olan esasa ilişkin iddialarıdır.Bekleyip göreceğiz."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA