Anket Sonucuna Göre Kararsızlar Parti Kursa 3'üncü Parti Olarak Meclise Giriyor

Son seçim anketinde oy oranları değişti ve kararsızlar üçüncü sıraya yükseldi. Metropoll Araştırma tarafından yapılan ankete göre kararsızlar parti kursa meclise 3 'üncü parti olarak girer.

Anket Sonucuna Göre Kararsızlar Parti Kursa 3'üncü Parti Olarak Meclise Giriyor

Son seçim anketi sonucu açıklandı: Kararsızların oyunda artış.

Metropoll adlı araştırma şirketi , son dönemlerde yaşanan siyasi gelişmeler sonrası sahaya indi ve bir seçim anketi yaptı. Şirket tarafından yapılan seçim anketinde partilerin aldıkları oy oranları dikkatleri çekerken en dikkat çeken kısım ise kararsızların oy oranları oldu.

ANKET TEMMUZ AYINDA YAPILDI

Anket şirketi tarafından yapılan açıklamada , bu araştırmanın Temmuz ayında yapıldığı, Türkiye genelinde birçok şehirde , binlerce kişi ile yapılan ankette ilk partinin AK Parti olduğu bildirildi.

Yüzde 33.2 'lik oy oranı ile ankette ilk parti AK Parti olurken ikinci sırada yüzde 20.5 'lik oy oranı ile CHP yer aldı.

Üçüncü parti ise HDP oldu. Oy oranı ise yüzde 8.

İYİ Parti 4 'üncü sırada yüzde 6,9 oy oranı ile yer alırken MHP , 5 'inci sırada yüzde 6 'lık oy oranı ile kendine yer buldu. 

Gelecek Partisi Yüzde 2

DEVA Partisi Yüzde 1.3

KARARSIZLAR

Yapılan ankette en dikkat çeken kısım ise kararsızların oy oranları oldu. Kararsızlar ankette üçüncü sırada yüzde 10.9 ile kendilerine yer buldu.