Andımız Geri mi Gelecek? Bakan Gül'den Açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den, Danıştay'ın andımız kararı hakkında son dakika açıklaması geldi.

Andımız Geri mi Gelecek? Bakan Gül'den Açıklama

Son günlerde andımız tartışmaları yeniden başladı.

Önceki gün Danıştay üyelerinin verdiği karar ile andımızız kaldırılmasını iptal etti. Bu kararın ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bir açıklama yaptı. Bakan Gül açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yargı kararları ihtilaf çıkarmaz, ihtilafları giderir. Bunun yolu Anayasaya sadakatten, her organın kendi meşru sınırları içinde kalmasından geçer.

Anayasamıza göre Danıştay, yerindelik denetimi yapamaz, idarenin yerine geçerek karar veremez. Bir yürütme tasarrufunun bilimsel temelini sorgulamak da yargının anayasal konumunu, kabiliyetini aşar.

Adeta idarenin yerine geçerek işlem tesis eden Danıştay 8. Dairesi'nin öğrenci andına ilişkin kararı, maalesef bu ölçüleri karşılamaktan uzak kalmıştır."

2013 yılında yönetmelikten, "Türküm, doğruyum, çalışkanım, İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir. Ey Büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene!" şeklinde olan Andımız kaldırılmıştı.

Kamubulteni.com  |  Ankara