Alkışlık Hareket: Mansur Yavaş'ın Çağrısı Kısa Sürede Yankı Buldu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 'ın çağrısı sonrası Ankara 'nın birçok bölgesinde veresiye borçları ödenmeye başladı. Hayırseverler, dükkanlara giderek veresiye borçlarını ödedi.

Alkışlık Hareket: Mansur Yavaş'ın Çağrısı Kısa Sürede Yankı Buldu

Mansur Yavaş 'tan alkışlık hareket.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş , sosyal medya hesabı züerinden bir açıklama yapmıştı. Başkan Yavaş yaptığı açıklamada hayırseverlere çağrıda bulundu.

İşte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 'ın çağrısı:

Hepimiz biliyoruz ki dayanışma gerektiren zor günlerden geçiyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım etmek isteyip de edemeyen hayırsever vatandaşlarımız olduğunu çok iyi biliyorum.

Şimdi o hayırsever vatandaşlarımıza hiç kimseyi incitmeyecek ve engel çıkarılamayacak güzel bir teklifim var. Kendiniz veya birkaç kişi bir araya gelin.

Hemen mahallenizdeki ya da komşu mahallenizdeki bakkala, kasaba, manava gidin. Veresiye defterindeki bir ihtiyaç sahibinin borcunu ödeyin, hesabını kapatın.

Biz komşuyuz, biz hemşeriyiz, biz milletiz. Gereğini yapalım. Hep birlikte, el ele, derdine yetişilmemiş hiç kimse bırakmayalım.

Üstelik önümüz Ramazan. Ankaralılar olarak, bu zor günlerde lütfen böyle bir güzelliğe imza atalım, Türkiye'ye örnek olalım.

ÇAĞRIYA CEVAPLAR SAATLER İÇİNDE GELDİ

MansurYavaş 'ın bu çağrısı sonrası birçok hayırsever , mahallelere giderek ya da kendi mahallelerinde bakkallara manavlara giderek veresiye borçlarını kapattı. 

Veresiye borçlarının kapandığı dükkanların kapısına asılan yazılar ise mahalle sakinlerini bu dar zamanda mutlu etti. 

Bunların yanı sıra Ankara 'nın birçok bölgesinde dükkan sahipleri , borçların büyük kısmının ödendiğini duyurdu.