Ali Babacan'ın Yeni Partisinin Adı Açıklandı

Son dakika haberi: Ali Babacan 'ın kuracağı yeni partinin adı açıklandı. Daha önce yapılan açıklamada adı Özgürlük ve Adalet Partisi olacağı belirtilen yeni partide kararın değiştiği ve yeni isim üzerinde mutabık kalındığı bildirildi.

Ali Babacan'ın Yeni Partisinin Adı Açıklandı

Nagehan Alçı Ali Babacan 'ın kuracağpı partinin adını açıkladı.

Habertürk Yazarı Nagehan Alçı , yaptığı son dakika açıklamasında Ali Babacan 'ın kuracağı belirtilen partinin adını açıkladı. 

Önceki gün aktarılan bilgiye göre Ali Babacan 'ın danışmanlarından biri , Reuters 'e açıklamalarda bulundu. Adının açıklanmasını istemeyen danışman, "Yeni parti AK Parti'nin ilk yıllarındaki politikalarını savunacak" dedi.

İngiliz Haber Ajansı Reuter 'in önceki gün aktardığı bilgiye göre, yeni parti kuracağı iddiaları ile son günlerde gündemden düşmeyen Ali Babacan 'ın ekibine yakın olduğu belirtilen danışman, Meclis'te bulunan bazı AK Parti  vekiller de dahil bazı siyasetçilerle ve akademisyenlerle  görüşmelerini sürdürüyor.

PARTİNİN ADI

Nagehan Alçı bugün yaptığı açıklamada , şu ifadeleri kullandı:

"Öğrendiğime göre bu hareketin ismi önce “Özgürlük ve Adalet Partisi” ya da “Özgürlük ve Refah Partisi” olarak konuşulmuş. Sonrasında Adalet ve Kalkınma Partisi ve Refah Partisi ile herhangi bir benzerlik olmasın istenmi

Ardından “Özgürlük ve Hukuk Partisi” ortaya atılmış. Babacan’ın siyasi felsefesine ve mevcut toplumsal taleplere en uygun isim olarak bu düşünülmüş."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA