Ali Babacan'ın Yeni Partisi Ne Zaman Açılacak? Tarih Verildi

Son dakika haberi: Eski Başbakan ve Ekonomi Bakanı Ali Babacan yeni parti hazırlıklarında sona geldi. İşte partinin kurulacağı yeni tarih.

Ali Babacan'ın Yeni Partisi Ne Zaman Açılacak? Tarih Verildi

Ali Babacan 'ın partisi için açıklama geldi.

AK Parti 'den istifa eden ve yeni parti kurmaya hazırlanan Ali Babacan 'ın uzayan süreci 14 Mart günü sonlandıracağı bildirildi. Eski Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Ali Babacan , yeni parti hazırlıkları kapsamında sahaya indi ve 30 farklı üniversiteden öğrencilerle buluştu ve çeşitli söyleşilerde bulundu. Ali Babacan, o anlara ilişkin görüntüleri kişisel Twitter hesabı üzerinden takipçileri ile ve kamuoyu ile paylaştı.

Babacan söz konusu paylaşımında, "30 farklı üniversiteden öğrencilerimizle buluştuk. Ülkemizin temel sorunlarını ve çözüm yollarını değerlendirdiğimiz etkinliğin hatıra fotoğrafını buraya bırakıyorum. #sizidinliyorum" ifadesini kullandı.

PARTİ NE ZAMAN KURULACAK?

Ali Babacan 'ın Genel Başkanı olacağı yeni parti Aralık ayının sonunda kurulacaktı. Ancak yeni parti kurulumu sürekli ertelendi. Son olarak Şubat ayında açılacağı bildirilen ve yeniden ertelenen yeni partinin Mart ayında duyurulacağı bildirildi.  Son açıklamada Yeni Partini,n 14 Mart 2020 günü açılacağına yer verildi. 

İDLİB OLAYLARI NEDENİYLE YİNE ERTELENECEK İDDİASI

Babacan'ın partisi aylardır kurulma aşamasında ve tarih sürekli erteleniyor. Daha önce bizzat Ali Babacan tarafından ocak ayının ilk haftası olarak açıklanan kuruluş, farklı nedenlerle ertelenmişti. Son olarak mart ayı içinde ilan edileceği duyurulan partinin, son yaşanan İdlib olayları sonrası bir kez daha ertelenebileceği kulislerde konuşuluyor. Kulislerde konuşulan son tarih ise 14 Mart. İddialara göre Babacan partinin kuruluş tarihi olarak 14 Mart'ı yakın çevresiyle net olarak paylaştı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA