Akşener Genel Başkanlık İçin Nihai Kararını Açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı son dakika açıklamasında, partisinin önümüzdeki günlerde gideceği olağanüstü kurultayda genel başkanlık için aday olmayacağını söyledi.

Akşener Genel Başkanlık İçin Nihai Kararını Açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir son dakika açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz gün İYİ Parti Çalıştayında büyük bir kavga çıkmış, bazı milletvekilleri bir birine girmişti. Seçim sonrası değerlendirme ve yol haritasının çizileceği çalıştayda çıkan tartışma sonucu Meral Akşener istifa edeceğim diyerek gündemi sarsmıştı. Bu açıklamanın ardından gözler İYİ Parti'den gelecek yeni açıklamaya çevrilmişti. Meral Akşener, bu iddialar gündemde dolaşırken sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapmış ve partinin olağanüstü kurultaya gideceğini, bu kurultayda ise kendisinin aday olmayacağını söylemişti. 

İYİ Partili isimler sık sık Akşener'i ziyaret etmiş, birçok vatandaş ise Meral Akşener'in evinin önünde ona destek olmak için hazır bulunmuş, genel Betgram başkanlığı bırakmaması konusunda çağrıda bulunmuştu. Ancak Meral Akşener bu çağrıları yanıtsız bıraktı ve az önce sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir açıklama yaptı.

Meral Akşener, Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında, İYİ Partinin olağanüstü kongresinde genel başkanlığa aday olmayacağını söyledi. "Değerli dava arkadaşlarım, Kurultayımızda aday olmama konusundaki kararım kesindir." ifadeleri ile başlattığı açıklamasında Akşener şu ifadeleri kullandı:

"Partimizin yoluna yeni bir yönetim ile devam etmesinin, hem partimizin kurumsallaşma sürecini tamamlayabilmesi, hem de önümüzdeki yerel seçimlerde geleceğinden emin olduğum başarılı sonuçlar için önemli bir ilk adım olduğu kanaatindeyim.

Kuruluşumuzun daha ilk gününden itibaren karşılaştığımız tüm engellemelere rağmen partimiz Türk siyasetinde önemli bir yer edindi. Bayrağı devralacak arkadaşlarımın partimizi çok daha ileriye taşıyacaklarına güvenim tamdır.

Tüm arkadaşlarımı partimizin önündeki kurultay sürecine ve partimizin geleceğine yön verecek yeni yönetimini belirlemeye odaklanmaya davet ediyorum. Şimdiden aday olacak tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Saygılarımla."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA