AK Parti'den Ekonomik Düzenlemeler İçin Yeni Torba Kanun: İşte Tam Teklifin Metni

Son dakika haberi: AK Parti 'den ekonomiye ilişkin torba kanun teklifi geldi. TBMM 'ye sunulan kanun teklifinin tam metni yayımlandı. İşte yeni kanun teklifi ile ön görülen düzenlemeler.

AK Parti'den Ekonomik Düzenlemeler İçin Yeni Torba Kanun: İşte Tam Teklifin Metni

Torba kanun teklifinin tam metni.

AK Parti tarafından hazırlanan Torba yasa meclise bugün geldi. TBMM Başkanlığı 'na geldikten sonra Plan ve Bütyçe Komisyonu 'na sevk edilen kanun teklifinde birçok düzenleme yer alıyor.

"Bazı Kanunlarda ve 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" başlığı ile TBMM'ye sunulan kanun teklifinin önemli başlıkları şu şekilde:

Son dönemlerde teknolojinin gelişmesi ve salgınla birlikte birçok hizmetin artık elektronik verilmeye başlandığına dikkati çeken AK Partili Mehmet Muş, "Kredi ve banka kartı, faktoring, finansal kiralama ve GSM operatörlerinin abonelik sözleşmelerinin artık elektronik olarak uzaktan yapılmasının önünü açıyoruz." ifadelerini kullandı.

Karşılıksız çek düzenlemesi ile ilgili konuşan Muş, "Çeklerin yeniden düzenlenebilmesi için 3 ay süre vermiştik. Araya Kovid-19 salgını girdiği için 9 ay daha vatandaşlarımıza ek süre veriyoruz." dedi.

Öte yandan kanun teklifi ile , kamu bankaları ile kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duydukları sermaye ve sermaye yapılarının güçlendirilmesiyle ilgili olarak da İkrazen Özel Tertip Devlet İç Borçlanma Senet ihraç limitini yüzde 3'ten yüzde 5'e çıkarılacak.

Elazığ, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Tunceli , Van ve Manisa 'da meydana gelen depremde mağdur olanlara yardım yapılacak.

Yurt dışındaki vatandaşlara yönelik yapılan düzenleme ise "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza part time olarak tanımlanan işlerde çalışma imkanını getiriyoruz. Bu vatandaşlarımız burada emekli oldukları için orada bu işleri yerine getiremiyorlardı, Bunun da önünü açmış olacağız. Daha önce tütünle ilgili olarak düzenleme yapmıştık. Yetkisiz tütün üreten üretici ve çiftçiler, yetki belgesi almaksızın bu işi yapmaları halinde yaptırımlara maruz kalıyordu. Bu yaptırım 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecekti. Bunu bir yıl uzatıyoruz. Bu süre içerisinde de bu bölgelerde üretici kooperatifleri kuracağız. Çiftçilerimiz, ürünlerini bu kooperatiflerde satabilecektir." şeklinde açıklandı.

KANUN TEKLİFİNİN TAM METNİ YAYIMLANDI

İşte kanun teklifinin tam metni: