Ak Parti'de Flash Ayrılık: Necmi Kadıoğlu milletvekili adaylığından çekildi! Peki Necmi Kadıoğlu Kimdir?

Ak Parti'den İstanbul milletvekili adayı olan Necmi Kadıoğlu milletvekili adaylığından çekildiğini açıkladı. Peki gündeme oturan Necmi Kadıoğlu Kimdir?

Ak Parti'de Flash Ayrılık: Necmi Kadıoğlu milletvekili adaylığından çekildi! Peki Necmi Kadıoğlu Kimdir?

Ak Parti'de gündeme oturan flash bir gelişme yaşandı. İstanbul milletvekili adayı Necmi Kadıoğlu milletvekilliği adaylığından çekildi. Peki tartışma konusu olan Necmi Kadıoğlu neden çekildi? Necmi Kadıoğlu kimdir?

AK Parti'nin İstanbul 3. Bölge 8. sıra milletvekili adayı eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İBB Başkanlığı döneminden arkadaşı Necmi Kadıoğlu, İstanbul 3. Bölge 8. sıradan milletvekili adayı gösterilmişti. Adaylığı sonrası Esenyurt Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde çekilen videonun sosyal medyada yeniden dolaşıma girmesi sonrası Kadıoğlu, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Kadıoğlu istifa açıklamasında şu satırlara yer verdi;

"Partimiz, 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için "Türkiye Yüzyılı" mottosuyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çerçevede, 9 Nisan 2023 tarihinde İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday listesi Yüksek Seçim Kurulu'na sunulmuş ve ben de bu listede yer almaktayım.

"İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI"

Adaylığımın sonrasında, ülkemiz adına birçok yönden tarihi öneme sahip seçimde, bölgede siyasi dengelerin değişmesiyle, adaylığımın olumlu sinerji ve karşılık oluşturmasıyla birlikte belli çevreler tarafından sosyal medya üzerinden yıpratma ve itibarsızlaştırma çalışmaları başlatılmıştır.

"MONTAJ ÜRÜNÜ VİDEOLARIN MAĞDURU OLDUM"

Bütün bu iddiaların gerçekle hiçbir ilgisi olmadığını belirtmek isterim. Örneğin, akbil davasında beraat ettim, Cumhuriyetin kuruluşu ile ilgili söylemediğim ama söylenmiş gibi gösterilen cümlelerle ilgili de beraat ettim ayrıca kurgu ve montaj ürünü videoların mağduru oldum. Bu konularla ilgili şikayetlerim sonucunda, mahkemeler tarafından mağduriyetimin tespit edildiği ve sorumluların cezalandırıldığı da unutulmamalıdır.

"CUMHURBAŞKANIMIZ YIPRATILIYOR"

Gerçeklerin böyle olmasına rağmen, Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimi olduğu ifade edilen bu süreçte, siyasi linç ve yıpratma amacı güden YALAN-İFTİRA-KOMPLO-MONTAJ içerikli siyasi operasyonlarla, şahsım nezdinde Partimiz ve Cumhurbaşkanımızın yıpratılmaya çalışıldığı açıktır. Nefsimi ve haklılığımı ayaklar altına alarak buna müsaade etmeyeceğim. Bu sebeple Milletvekilliği adaylığımdan feragat ettiğimin beyanı ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da partim ve ülkem için çalışmaya devam edeceğim. Kamuoyunun bilgisine sunarım."

GÖRÜNTÜLERİ BÜYÜK TARTIŞMA YARATMIŞTI

Necmi Kadıoğlu'nun adı çok ciddi bir skandalla gündeme gelmişti. Kadıoğlu'nun kendisinden burs istemeye gelen bir kız öğrenciyle müstehcen görüntüleri ortaya çıkmış, bunun üzerine de görevinden 'sağlık sorunları' sebebiyle istifa etmişti.

TARTIŞMALI İFADELER KULLANMIŞTI

Kadıoğlu, 16 Nisan referandumu öncesinde katıldığı bir etkinlikte "Siz dik durun, içinizden 'hayır' çıkartmayın. Bizim milletimiz tarihte hiç satıcı olmadı ki Abdülaziz'e kadar. Sonra içimize kanı bozuk, sütü bozuklar sızdı. Padişahlarımızı alaşağı ettiler, yıktılar. 10 yılda Osmanlı'yı tarumar ettiler, yıktılar. 1923'te de koskoca 650 yıllık çınara darbe yaptılar. Cumhuriyet kuruldu. İçinden ihanet edenler, ecdada hainlik edenler, olunca hayır gelmiyor. Bu milleti, millet yapan değerlere saldırmaya başladılar. Kuran'a, ezana…" ifadelerini kullanmıştı.

NECMİ KADIOĞLU KİMDİR?

1954 yılında Gümüşhane'de doğdu. İlkokulu Gümüşhane'de orta, lise ve üniversite eğitimini ise İstanbul'da tamamladı. İş hayatına Gümrük Müşaviri olarak başladı. Mali Müşavir olarak çalıştı. Yurt içinde ve yurt dışında üstdüzey yöneticilik yaptı.

1992-1993 yılları arasında Kağıthane Belediyesi'nde Başkan Danışmanlığı yaptı. 1994-1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Kaynak ve İştirakler Daire Başkanlığı ve Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu.

28 Mart 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Esenyurt Belediyesi'nde Belediye Başkanı olarak göreve başladı. İyi derecede İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir. Evli ve altı çocuk babasıdır.

NECMİ KADIOĞLU NEDEN İSTİFA ETTİ?

Necmi Kadıoğlu Esenyurt Belediye Başkanlığı görevinden 2017 yılında istifa etti. "Sağlık nedenlerinden dolayı" olarak ilan edilen istifasının gerekçesinin ardında organize bir fuhuş ve şantaj operasyonu olduğu iddiası gündeme getirilmişti.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Kadıoğlu'nun istifası hakkında "Tamamen sağlık nedeniyle oldu" açıklamasını yapsa da Kadıoğlu’nu istifaya götüren sürecin sosyal medyada dolaşıma giren bir video ile başladığı iddia edildi.

Sosyal medyada dolaşıma giren videoda Kadıoğlu'nun makam odası olduğu tahmin edilen bir odada iki kadınla samimi görüntüleri yer alıyor. Kadıoğlu, odasına giren iki kadına sarıldıktan sonra biriyle öpüştüğü görülüyor. Kadıoğlu'nun öpüştüğü kadının elinden tutarak masasının önündeki koltuklara doğru eşlik ettği daha sonra da kadınlarla Kadıoğlu arasında bir konuşmanın başladığı görülüyor.

AKP'li Necmi Kadıoğlu Cumhuriyet karşıtı söylemleriyle gündeme geliyordu. Cumhuriyet devrimi için "1923’te koskoca 650 yıllık çınara darbe yaptılar. Cumhuriyet kuruldu” ifadeleri tepkilere neden olmuştu.

NECMİ KADIOĞLU MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞINDAN ÇEKİLDİ Mİ?

AKP İstanbul 3. Bölge 8. sıra milletvekili adayı Necmi Kadıoğlu adaylıktan çekildiğini açıkladı.