AK Parti Açıkladı: 30 Gün İçinde Başvuru Yapana 1324 TL Destek

TBMM'ye önemli bir kanun teklifi geldi. AK Parti tarafından TBMM'ye sunulan İşsizsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi 'nde önemli düzenlemelere yer verildi.

AK Parti Açıkladı: 30 Gün İçinde Başvuru Yapana 1324 TL Destek

Düzenleme TBMM'ye geldi: Başvuru yapana 1324 TL destek.

Yeni Kanun TBMM'ye geldi. AK Parti tarafından hazırlanan ve komisyonlara sevk edildi. 3 komisyona gelen İşsizsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi 'nde önemli düzenlemeler yer aldı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

Söz konusu kanun teklifi ile kısa çalışma ödeneği süresinin arttırılması planlanıyor. Yeni düzenlemeye göre Cumhurbaşkanı 'na , Kısa Çalışma Ödeneğinin Haziran 20201 'e kadar uzatılması için yetki verilecek. Cumhurbaşkanı , bu sene sona eren KÇÖ 'yi Haziran ayına kadar uzatabilecek.

25 YAŞ ALTI İLE 50 YAŞ ÜSTÜNE PART TİME İŞ

Kanun teklifi ile part time çalışmaya teşvik edilecek. İşyerinde 25 yaş altı yada 50 yaş üstü kişileri çalıştıranlara teşvikler verilecek. 

İSTİHDAMA TEŞVİK

Yarı zamanlı teşviğin yanı sıra işe alımların artması, istihdam oranının arttırılması, işsizlik rakamlarının aşağıya çekilmesi için işe alımlara teşvikler getiriliyor. Düzenleme ile ekonominin normalleşmesiyle artacak ekonomik aktivitenin istihdamla desteklenmesi için işverenler tarafından Ocak 2019 ila Nisan 2020 döneminde en az sigortalı bildirimi yapılan aydaki / dönemdeki sigortalı sayısına ilave olarak istihdam edilecek her sigortalı için her ay işverenlerin SGK’ya ödeyecekleri tüm primlerden mahsup edilmek suretiyle destek sağlanacak.

1324 TL DESTEK VERİLECEK

Söz konusu kanun teklifi ile kayıt dışı istihdamın da önüne geçilmesi hedefleniyor. Kayıt dışı istihdamın azaltılması, işçilerin sigortalı olması için kanun teklifinde önemli bir adıma yer verildi. Söz konusu düzenlemeye göre, sigortalı ya da sigortasız olarak çalışmakta olan ve iş sözleşmesi 1 Ocak 2019 ile 17 Nisan 2020 arasında, ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışlar dışındaki nedenlerle feshedilen kişiler ile sigortasız olarak çalışmakta olan kişiler, çalıştırıldıkları , iş sözleşmesinin fesh edildiği işyerlerine 30 gün içinde başvuru yapacak .

Başvurunun yapılması sonrası aynı işyerinde çalışmaya başlayan ya da sigortasız olarak çalışırken sigortası yapılan işçi için 7 ay boyunca aylık en fazla 1324 TL 'lik sigorta prim teşviği sağlanacak. 

Devletten 1000 TL yardım. Başvuru detayları için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA