Af Ne Zaman Gelecek , MHP Tarih Verdi Kimler Faydalanacak?

İnfaz düzenlemesi için geri sayım devam ederken MHP 'den bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, infaz düzenlemesi ile birlikte tahliye olacak mahkum sayısına yer verilirken, Meclisten düzenlemenin detayları için yeni bilgiler de geldi.

Af Ne Zaman Gelecek , MHP Tarih Verdi Kimler Faydalanacak?

İnfaz yasağı ne zaman yürürlüğe girecek?

Mahkumlara af tasarısı olarak bilinen infaz düzenlemesi için MHP 'den beklenen açıklama geldi. MHP 'nin Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız bir son dakika açıklamasında bulundu. Twitter adresi üzerindne açıklama yapan Yıldız, düzenlemenin bu ay sonuna kalmadan yasalaşacağını söyledi ve tahliye olacak mahkum sayısını verdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Yıldız, 75 bin mahkumun ilk aşamada tahliye olacağını, daha sonra infaz ertelemesi olursa sorunun büyük oranda çözüleceğini söyledi. 

Yıldız yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bu kanun teklifi ay sonuna kalmaz yasalaşır.75 bin kişi tahliye olur. Ardından bir infaz ertelemesi getirilirse bu sorun büyük oranda çözülür. Ülkeni ve geleceğini düşün virüse karşı alınan tedbirlere uy. Unutma...!. Yaşam hakkı tüm hakların önündedir."

10 MADDEDE DEĞİŞİKLİK OLACAK

Düzenleme, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun, İnfaz Hakimliği Kanunu ve Türk Ceza Kanunu ile Ceza Muhakemesi Kanunu başta olmak üzere 10 farklı kanunda değişiklik öngörüyor

Koşullu salıverilme oranı yüzde 67'den yüzde 50'ye indiriliyor; ancak terör ve örgütlü suçlar ile kasten öldürme suçu indirim kapsamı dışında tutulacak.

Tekrar eden suçlar, cinsel suçlar ve uyuşturucu ticareti suçlarındaki 4'te 3'lük salıverilme oranı da 3'te 2'ye indiriliyor.

Herkese kesin 1 yıl uygulamak yerine; hükmedilen cezayla orantılı olarak bir düzenleme yapılıyor. Böylelikle, her hükümlünün en az yüzde 40 oranında ceza infaz kurumunda kalması sağlanmış olacak.

Denetimli serbestlik süresi, en az 1 yıldan en az 3 yıla çıkarılıyor.

Peki sizce af gelmeli mi? İnfaz indirimi getirilen suçlarda hangileri olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

İNFAZ DÜZENLEMESİNDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN