Adalet Bakanlığında Devir Teslim Süreci Gerçekleşti

Abdulhamit Gül’ün istifası sonrası göreve gelen Bekir Bozdağ, görevi teslim aldı. Yapılan atamanın, Anayasa'nın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

Adalet Bakanlığında Devir Teslim Süreci Gerçekleşti

Görev teslim süreci gerçekleşti. Görevi devralan Bozdağ, 'Bu bayrak değişimi, bugün bu bayrağı ben devralıyorum. Rehberimiz hukuk olacaktır. Kanunlara bağlı bir biçimde vazifemizi yerine getireceğiz. Cumhurbaşkanımızın adalet politikalarını hayata geçirmek için büyük bir çabayı ortaya koyacağız.' ifadelerini kullandı.

Resmi Gazetede yayımlanan duyuru sonrası Bekir Bozdağ bugün görevi Abdülhamit Gül’den devraldı.

Abdulhamit Gül; ‘’Elbette her makam geçici, bu aziz milletin ferdi olmak en büyük şeref.’’

Görevi devreden Gül, ‘’Bundan yaklaşık 4 buçuk yıl önce görevi devraldığım Bekir Bozdağ beye görevi devrediyorum. Hem görevi tercih eden hem de görevden affımıza ilişkin takdirleriyle bizlere verdiği desteklerden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Elbette her makam geçici, bu aziz milletin ferdi olmak en büyük şeref. Bizler tüm çalışmalarımızı reformların devamı konusunda yaptık. Bu siyaset anlayışı hep devam edecektir. Önemli reform belgeleri ortaya koyduk. Önemli çalışmalar ortaya koyduk, en büyük hakem milletimizin ve Allah'ın bu konudaki hükmüdür. Bu konuda da tüm yargı mensuplarına sonuna kadar güveniyoruz. Çok değerli bakanımız tecrübeleriyle daha iyi bir yere taşıyacaklardır, inancımız tamdır. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı tekrar arz ediyorum. Çalışma arkadaşlarıma, tüm yargı çalışanlarına, personellerimize çok teşekkür ediyorum. Tüm milletvekillerine, siyasi partilere, emeği geçen sivil toplum iş dünyasına ve aziz milletimize teşekkürlerimizi sunuyorum. Değerli bakanımıza da başarılar diliyorum, Rabbim utandırmasın.’’ dedi.

Bekir Bozdağ; ‘’ Bugün bu bayrağı ben devir alıyorum. Milletimizin adaletten beklentisini biliyoruz.’’

Görevi devralan Bozdağ, açıklamasında; ‘’Bugün bir nöbet değişimi yapıyoruz. Daha önce Adalet Bakanlığı görevimi çok sevdiğim Abdulhamit Gül Bakanıma devretmiştim. Böylesine önemli bir görevi şahsıma tebliğ ettiği için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye şahsım, ailem adına şükranlarımı sunuyorum. Tabi bu bir bayrak değişimi. Bugün bu bayrağı ben devir alıyorum. Milletimizin adaletten beklentisini biliyoruz. Rehberimiz hukuk olacaktır. Kanunlara bağlı bir biçimde vazifemizi yerine getireceğiz. Cumhurbaşkanımızın adalet politikalarını hayata geçirmek için büyük bir çabayı ortaya koyacağız.’' dedi.