Abdulhamit Gül'den Süresiz Nafaka Açıklaması

Nafaka düzenlemesi hakkında bir son dakika açıklaması geldi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül nafaka düzenlemesi hakkında son durumu açıkladı.

Abdulhamit Gül'den Süresiz Nafaka Açıklaması

Nafaka düzenlemesi hakkında açıklama.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM Genel Kurulu 'nda nafaka düzenlemesi hakkında açıklama yaptı. 

Milletvekili İmran Kılıç, Genel Kurul 'da Bakan Gül 'e şu soruyu sordu:

"Sorum şu: Nafaka ile ilgili bazı kesimler üç yıl ila beş yıl gibi bir sınırlama getirilmesini talep etmekte, bazı kesimler de sınırlamaya karşı çıkmaktadırlar. Nafakayla ilgili bir düzenleme çalışması var mıdır, olacak mıdır?"

BAKAN GÜL 'DEN CEVAP GELDİ

Bu soru üzeirne söz alan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül , düzenlemenin TBMM 'de olduğunu söyledi. İşte açıklama:

"Değerli arkadaşlar, bildiğiniz gibi, 1988 yılına kadar süreli ve sonra süresiz bir nafaka uygulaması Türk mevzuatında yer alan bir uygulama. Bu konuyla alakalı tabii ki, tüm taraflar, Yargıtay, uygulayıcılar, akademisyenlerle bu hususla ilgili mağduriyetler ya da yapılması gereken adımlar olup olmadığı hususu tüm paydaşlarla masaya yatırıldı. Burada, şu konu hassas yalnız: Bu düzenlemeyi yaparken yani “Mevcut mağduriyetler var.” tespitiyle birlikte eğer yeni bir düzenleme yeni mağduriyetlere sebebiyet verecekse bu konuda da iyi düşünmek, iyi adım atmak lazım. Bu nedenle, nafakayla ilgili bir düzenleme elbette Meclisin takdirinde ancak bunun ne şekilde olacağı, devam eden, hayatını onunla idame ettirenlerle ilgili, özellikle kadınlarla ilgili bu anlamda yeni bir mağduriyetin de oluşmaması ancak mevcut durumun da gözden geçirilmesi elbette yasamanın da takdirine maruz.

Bazı ülkelerde tarafların ekonomik durumu, yaşları, tekrar evlenme durumu gibi bazı kriterler var, mukayeseli hukuk çalışmaları da yapıldı ancak bu konuda takdir elbette yüce Meclisindir, biz sadece tüm tarafların, uygulayıcıların bu konudaki görüşlerini alıp bir teknik çalışma yapma durumunda olduk, takdir yüce Meclisindir."

Nafaka düzenlemesi bekleyenler bu sayfada toplanıyor >>TIKLA KATIL

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA