6’lı Masadan Hüseyin Başa’a Kötü Haber

Geçen günlerde millet ittifakı ile 6'lı masaya katılmak istediklerini dile getiren Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş’a kötü haber geldi. Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, geçen günlerde katılım sağladığı Fox TV programında altılı masaya katılmak istediklerini dile getirmişti. Baş, 'bizi Millet İttifakı ve altılı masaya davet etmelerini istiyoruz. Davet etmiyorlarsa da sebebini açıklasınlar' ifadelerini kullanmıştı.

6’lı Masadan Hüseyin Başa’a Kötü Haber

İYİ Parti Lideri Akşener’den Ziyaret 

Hüseyin Baş'ın isteğine ilk tepki ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den gelmişti. Bağımsız Türkiye Partisi Genel Merkezine giden Akşener, Hüseyin Baş ile bir görüşme yapmıştı. Fakat katılımın olup olmayacağının altılı toplantısından alınacak karar ile belli olacağı ifade edilmişti.

Şimdi de gözler ise Hüseyin Baş’ı masada istemediği iddia edilen Saadet Partisi cephesine çevrildi. Saadet Partisi'nden gelen ilk açıklamalar ise çekimser şeklinde oldu.

Ali Babacan Liderliğindeki DEVA Partisi Kabul Etmedi 

Bağımsız Türkiye Partisi'nin altılı masaya katılıp katılmaması ile alakalı son yorum ise Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi cephesinden GELDİ. 

Deva Partisi sözcüsü İdris Şahin, Bağımsız Türkiye Partisi'nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme destek vermesinin kıymetli olduğunu açıklarken, 'Ancak şu aşamadan sonra genişleme ihtimalini son derece zayıf görüyoruz' sözleri ile masada 7. bir partiye yer olmadığını mesajı verdi.