5. Kol Faaliyeti Ne Demek? Beşinci Kol Faaliyeti Nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan , CHP 'nin 5. Kol Faaliyeti yaptığını sçyledi. Peki Beşinci Kol Faaliyeti nedir? Ne demektir? İşte detaylar.

5. Kol Faaliyeti Ne Demek? Beşinci Kol Faaliyeti Nedir?

Beşinci Kol Faaliyeti Ne Demek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ,  CHP 'nin hareketlerinin Beşinci Kol Faaliyeti olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın bu açıklaması sonrası Beşinci Kol Faaliyeti 'nin ne demek olduğu araştırılmaya başlandı. Peki Beşinci Kol Faaliyeti ne demek?

ERDOĞAN NE DEDİ?

"Türkiye vesayet zincirlerinden kurtulmaya çalışır, CHP vesayetin avukatlığını yapar. AK Parti terör örgütüyle savuşur, Kılıçdaroğlu arkadaşlar der, milletvekilleri teröristlerin cenazesine katılır. Türkiye İdlib bölgesindeki insani krizi önlemek ve rejimin saldırılarını önlemek için Bahar Kalkanı'nı başlatır CHP yine buna karşı çıkar."

"Bizim askerlerimizi Esed'in askerleri koruyor diyecek kadar alçalmış. Gözü var görmez, kulağı var duymaz, kalbi var hakikati anlamaz."

"Bu zatın kasetle CHP'nin başına getirildiği günden beri, hepsi bir CHP'nin beşinci kol faaliyetidir. Bu faaliyet ülkenin mücade gücünü kırmaktır."

"Kötü olmak, hain olmak, kin ve nefret kurmak hiçbir maharet gerektirmez. Zor olan milyonlarca mazlumun hakkını savunmak, ülkeye sahip çıkmaktır. Kılıçdaroğlu her zaman fıtrana uygun olarak kolay olanı seçmiştir."

"Şair ne diyor, gel yıkalım şu Süleymaniye'yi desen bir kazma kürek iki ırgat yeter, gel yapalım desen bir Sinan gerek bir de Süleyman. Bunların işi yıkmak, bizim işimiz inşadır. Seçim tarihine kadar hangi konuda milletimize ne yapacağını anlatıp, milli güvenlik meselerinde fitne festtan kaçınmaz."

Beşinci kol, fiilî müdahale ile ele geçirilemeyen bir kitleyi ya da devleti propaganda, casusluk, sabotaj ya da terör yoluyla manevî etkiye maruz bırakmak suretiyle müdahaleye uygun hale getirmek ya da fiilî savaş esnasında savaşı daha kolay kazanmak için yapılan her türlü manevî yıkıcı çalışmasına verilen isimdir. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA