11 Yıl Aradan Sonra Suriye’yle İlk Resmi Temas Gerçekleşti

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi temaslarda bulunmak amacıyla Moskova'ya gitti. Anadolu Ajansı tarafından aktarılan son dakika haberine göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, çeşidi görüşmeler gerçekleştirmek amacıyla gittikleri Rusya'nın başkenti Moskova'da temaslarda bulunuyor. Moskova'da Hulusi Akar'ın Rusya savunma bakanı Şoygu ve Suriye Savunma Bakanı Ali M

11 Yıl Aradan Sonra Suriye’yle İlk Resmi Temas Gerçekleşti

Milli Savunma Bakanlığı’nın Konuyla İlgili Açıklaması Şöyle;

“Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile MİT Başkanı Hakan Fidan; Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Suriye Savunma Bakanı Ali Muhammed Abbas ile Rusya Federasyonu ve Suriye İstihbarat Başkanları ile Moskova'da bir görüşme gerçekleştirilmiştir.


Toplantıda Suriye krizi başta olmak üzere mülteci problemleri ile Suriye topraklarında bulunan bütün terör örgütleri ile ortak mücadele çabaları ele alındı.


Yapıcı atmosferde geçen toplantının neticesinde Suriye'de ve bir bütün olarak bölgede istikrarın tesis edilmesi ile devam edilmesi açısından üçlü formattaki toplantıların devamı hususunda mutabık kalmıştır.”

İfadelerine yer verildi.