Yeni POMEM Polis Alımında 2 Şart Kesinleşti 2020

Polis Akademisi 27. dönem POMEM polis alımı için 2020 yılı içinde ilana çıkacak. KPSS puanı ile yapılacak POMEM polis alımı için şimdiden iki bilgi kesinleşti. Peki ilan ne zaman gelecek? İşte KPSS ve yaş şartı ile son bilgiler.

Yeni POMEM Polis Alımında 2 Şart Kesinleşti 2020

27. dönem POMEM öncesi 2 kesin bilgi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'nun yaptığı son açıklamalarda yeni polis alımına dair detaylar da yer aldı. Geçtiğimiz gün katıldığı televizyon programında konuşan Bakan Soylu , 27. dönem POMEM 'de yaş şartı ve alım tarihi hakkında bilgi verdi.

YAŞ DÜZENLEMESİ BEKLEYENLERE KÖTÜ HABER

Bakan Soylu yaptığı açıklamada POMEM polis alımı için yaş düzenlemesi olmayacağını söyledi. Buna göre 27. dönem POMEM alımında yaş şartı şu şekilde olacak:

"18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (1 Ocak 1991 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak), "

Peki sizce POMEM polis alımında yaş şartı kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Açıklama aşağdaki videonun 3. saatinde.

Kadın erkek polisler ve polis olmak isteyenler bu sayfada TIKLA TAKİP ET

KPSS ŞARTI DA DEĞİŞMEYECEK

Son düzenlemenin ardından POMEM alımında KPSS şartı sabitlendi. 27. dönem POMEM polis alımında da KPSS şartı aşağıdaki gibi olacak:

KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak,  (Lisans mezunları için KPSS lisans puanı P3 puan türünden 60, önlisans mezunları için 93 puan türünden 65 taban puan veya üzerinde puan almış olmak.) 

Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin  (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak, (Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az  48,  önlisans mezunları için  KPSS önlisans puanı P93 puan türünden 52 taban puan veya üzerinde puan almış olmak.) (Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)

Peki sizce POMEM alımında KPSS şartı kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

27. DÖNEM POMEM POLİS ALIMI NE ZAMAN ?

Bakan Soylu yaptığı açıklamada aynı KPSS 'den 2 'den fazla polis alımı yapmamaya çalıştıklarını söyledi. Bu açıklamaya bakacak olursak 27. dönem POMEM polis alımının gecikeceği bildirildi. 

Bakanın açıklamasına göre 27. dönem POMEM için henüz bir planlama olmadığı  görülmektedir. Yeni POMEM polis alımının 2020 KPSS 'den sonra olması bekleniyor. 

POMEM DUYURUSU GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN