Yeni PÖH Alımında KPSS-Mezuniyet-Yaş Şartı

Yeni dönem polis özel harekat alımı (PÖH) için en çok merak edilen sorulara cevap veriyoruz. Yeni PÖH alımında KPSS şartı olacak mı? Alım lise mezunları arasından mı yapılacak? Alımda yaş şartı kaç olacak? Detaylar haberimizde.

Yeni PÖH Alımında KPSS-Mezuniyet-Yaş Şartı

Yeni dönem polis özel harekat alımı için en çok merak edilen, en çok kafa karıştıran, sosyal medyadan bize en çok sorulan soru alım lise mezunu mu olacak ve alımda KPSS şartı olacak mı sorusu oldu.

Sürekli olarak bize mesaj atan adayların sorularını yanıtlamak, bu konudaki kafa karışıklıklarını sona erdirmek için Kamubulteni.com olarak bu haberimizi kaleme aldık.

POLİS ÖZEL HAREKAT ALIMINDA ŞARTLAR KHK İLE ESNETİLDİ

OHAL kapsamında yayımlanan 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname 'nin 28. maddesinde özel harekat alımı ile ilgili şu ifadelere yer verilmişti:

"MADDE 28- 3201 sayılı Kanunun ek 24 üncü maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, yirmisekiz yaşından gün almamış olmak kaydıyla, en az lise veya dengi okul mezunları, Kamu Personel Seçme Sınavı şartı aranmaksızın, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları ile polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir. Bu fıkra kapsamında alınacak olanların eğitim süresi ve eğitim şekline ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar Bakanlık tarafından belirlenir."

KHK MECLİSTEN GEÇERKEN DEĞİŞTİRİLDİ

676 sayılı KHK TBMM'de görüşülürken KHK'dan bu madde çıkarıldı. Bu maddenin çıkarılması, PÖH alımında yeniden KPSS istenecek gibi yorumlandı. Ancak yukarıda yazan madde 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu 'na eklenmişti.

Bu madde KHK 'dan kaldırıldı ama 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunundan kaldırılmadı. Söz konusu kanun maddesi şu şekilde;

"Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, yirmisekiz yaşından gün almamış olmak kaydıyla, en az lise veya dengi okul mezunları, Kamu Personel Seçme Sınavı şartı aranmaksızın, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları ile polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir. Bu fıkra kapsamında alınacak olanların eğitim süresi ve eğitim şekline ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar Bakanlık tarafından belirlenir"

YAŞ ŞARTI

Maddede yaş yirmisekiz olarak geçmektedir. Ancak Süleyman Soylu yaptığı açıklamada PÖH alımında yaş şartının 30 yapıldığını söyledi. Bakan Soylu, "10 bin kişi için 280 bin kişi başvurdu. Yaş 28 idi. Biz 30 yaptık. Yaş olarak 1 Ocak'ı esas alacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Buna göre yeni özel harekat alımı KPSS'siz ve en az lise mezunu adaylar arasından yapılacak.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubuna katılım için TIKLAYIN

Kamubulteni.com özel haberidir.