Süleyman Soylu'nun 10 Bin POMEM Polis Alımı Yapılacak Açıklaması Yanlış Anlaşıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz gün POMEM mezuniyet töreninde 10 bin polis alımı açıklaması yaptı. Ancak Bakan Soylu 'nun bu açıklaması yanlış anlaşıldı.

Süleyman Soylu'nun 10 Bin POMEM Polis Alımı Yapılacak Açıklaması Yanlış Anlaşıldı

Polis ve bekçi alımları hakkında.

Geçtiğimiz gün POMEM mezuniyet törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, törende 20 bin 500 polis ve bekçi alımına değindi. Bakan Soylu 'nun bu açıklaması ilk olarak Kamubulteni.com 'da yer aldı. Bakan Soylu 'nun bu açıklamasındaki yeni alım sayısı sadece 10 bin 500 bekçidir. Soylu 'nun açıkladığı 10 bin polis alımı yapıldı. Ancak bazı internet sayfaları, Süleyman Soylu 'nun açıkladığı 10 bin polis alımını sanki yeni alımmış gibi verdi.

Arama motoru Google'da polis alımı ya da bekçi alımı diye arattığımızda karşımıza çıkan yanıltıcı haberler sonrası Kamubulteni.com olarak adayları doğru şekilde bilgilendirmek için bu haberimizi yazdık.

İnternet sayfaları , 10 bin polis alımını yeni polis alımıymış gibi veriyor. Ancak Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada 23. dönem POMEM 'i kastetti. Yeni alımdan bahsetmedi. 

Bakan Soylu 'nun o açıklaması şu şekilde;

1 ile 14 Ekim 2018 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 10 bin polis alımı için başvurular alınmış ve Kasım ayında 10 bin POMEM polis alımı spor ile ön sağlık mülakatları yapılmıştı. Bu alım için süreçte son aşamaya gelindi ve sözlü mülakat duyurusu bekleniyor. 

10 BİN 500 BEKÇİ ALIMI

Bakan Soylu 'nun bu açıklamasında yer alan 10 bin 500 bekçi alımı Şubat ayının sonunda yapılacak. İlan kamubulteni.com 'da olacak. Bekçi alım ilanını en doğru şekilde takip etmek, ilandan anında haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

YENİ POLİS ALIMI NE ZAMAN?

24. dönem POMEM polis alımında ilan tarihi, 23. dönem POMEM eğitimlerinin başlamasına denk gelecek. POMEM alımlarında ilanlar, bir önceki POMEM alımında kazanan adayların eğitime başlaması ile birlikte yayımlanır. Ancak 23. dönem POMEM 'in sözlü mülakat duyurusu gelmedi. 23. dönem sözlü mülakatlarının ardından 24. dönem POMEM alım tarihi netleşecek.

POLİS ALIMINI EN DOĞRU ŞEKİLDE TAKİP ETMEK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kadın - erkek diğer polis adayları ile bilgi alış verişi yapmak için Facebook grubumuza üye olun. Facebook grubu için >>>>TIKLAYIN