Sınavlar Yapıldı: PÖH'ler Mezun Oluyor (Yeni Özel Harekat Alımı Ne Zaman?)

Özel harekat eğitim merkezlerindeki son PÖH'ler mezun oluyor. Eğitim sonu sınavları tamamlandı ve yeni PÖH alımının yolu açıldı.

Sınavlar Yapıldı: PÖH'ler Mezun Oluyor (Yeni Özel Harekat Alımı Ne Zaman?)

Son PÖH'ler bugün eğitim sonu sınavına girdi.

19. dönem POMEM kapsamında, özel harekat birimlerinde istihdam etmek üzere lisse mezunu ve KPSS'siz 10 bin polis özel harekat alımı yapıldı. Askerlik şartının da kaldırılması ile birlikte 19. dönem özel harekat alımına 300 bine yakın aday başvuru yaptı. Başvuruların alınmasının ardından seçim aşamaları da tamamlandı ve adaylar 2017 yılında eğitime alındı. Mezuniyet durumlarına göre eğitim verilen adaylar, 2018 yılındna itibaren PÖH olarak göreve başladı.

Eğitimleri biten adaylar PÖH olarak başladı ve bugün yapılan son eğitim sonu sınavları ile , eğitimdeki son adaylar da mezun olmaya yaklaştı. Konu ile ilgili geçtiğimiz gün Polis Akademisi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"03 Haziran 2015 tarihli ve 29375 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarına Polis Memuru ve Komiser Yardımcısı Rütbelerine Aday Memur Olarak Atanacaklara Uygulanacak Sınav Yönetmeliği” hükümleri gereği, 19/3.Dönem, 19/1-2.Dönem ve 19/2-2.Dönem olarak Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde eğitimlerini başarı ile tamamlayarak mezun olacak öğrencilerin sınavları; 22-24 Aralık 2018 tarihleri arasında öğrenim gördükleri Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde yapılacaktır."

SONUÇLAR NE ZAMAN?

PÖH'ler eğitim sonu sınavına girecek ve sınavı geçen adayların ataması yapılacak. Önümüzdeki günlerde açıklanacak eğitim sonu sınavlarının ardından Ocak ayının ilk günlerinde adaylar için mezuniyet töreni yapılacak.

Son özel harekatların da mezun olmasının ardından yeni PÖH alımı için bir açıklama gelmesi, ilan için hazırlıkların başlaması bekleniyor. İlan ve açıklama geldiği anda bildirimle haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN