Resmi Duyuru Geldi! PAEM ile 2 Bin Yeni Polis Alımı Yapılacak (Ön Başvuru Tarihi Duyurusu Bekleniyor)

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'na 2 bin yeni polis alımı yapılacak. PAEM kapsamında komiser yardımcısı adayı öğrenci alımı için ön başvuru tarihleri henüz netleşmezken, başvuru yapacak adaylarda KPSS şartı aranacağı, ilgili alımda 2019 KPSS puanlarının geçerli olacağı vurgulandı. PAEM ile gerçekleşecek 2 bin polis alımında, 200 kadın kontenjanı, 1800 ise erkek kontenjanı ayrıldığı belirtildi.

Resmi Duyuru Geldi! PAEM ile 2 Bin Yeni Polis Alımı Yapılacak (Ön Başvuru Tarihi Duyurusu Bekleniyor)

Resmi Duyuru Geldi! PAEM ile 2 Bin Yeni Polis Alımı Yapılıyor! Ön Başvuru Tarihi Duyurusu Bekleniyor

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın PAEM duyurusunun yayımlanmasının ardından adayar başvuru tarihlerine odaklanmış durumda.

KPSS PUAN ŞARTI ARANACAK

Resmi Gazete, BİK ve Pa.edu.tr adresi üzerinden yayımlanan resmi duyurularda, 2019-2020 yılı eğitim öğretim dönemi için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları arasından 1800 erkek, 200 kadın olmak üzere 2 bin komiser yardımcısı adayı öğrenci alımı yapılacağı bildirilmişti. Resmi Gazete ve diğer sayfalarda yayımlanan duyurularda , başvuru tarihlerine ilişkin herhangi bir bilgi yer almazken, başvuru yapacak adayların 2019 yılı 14 Temmuz'da gerçekleşen KPSS'ye girmiş olması gerektiği belirtildi.

RESMİ DUYURUDA HANGİ İFADELER YER ALDI?

Ön başvuru ve diğer şartlar daha sonra pa.edu.tr adresinden ilan edilecek. "2019-2020 EĞİTİM – ÖĞRETİM DÖNEMİNDE POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ (PAEM) MÜDÜRLÜĞÜ LİSANS MEZUNU KOMİSER YARDIMCISI ADAYI ÖĞRENCİ ALIMINA DAİR DUYURU" başlığı altında yayımlanan resmi duyuruda ayrıca şu ifadeler yer aldı: Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezine (PAEM) alınacak öğrenci adaylarının 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 200’ü kadın, 1800’ü erkek olmak üzere toplam 2.000 (komiser yardımcısı adayı) öğrenci alımı yapılacaktır. Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin diğer esaslar 14/07/2019 tarihinde yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucu sonrası Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.

YENİ İLKOKUL, LİSE, ÖNLİSANS, LİSANS DÜZEYİNDEN İŞ HABERLERİNİ KAÇIRMAK İSTEMİYORSAN TIKLA VE KATIL.