POMEM Polis Alımı Başvrusunda İki Maddede Değişiklik Yapıldı

Polis Akademisi tarafından 29. Dönem POMEM öğrenci alımı başvuru kılavuzu yayımlandı. Toplamda 13 bin polis adayının alınacağı kadro için başvuru şartlarında geçen seneye göre iki değişiklik yapıldı.

POMEM Polis Alımı Başvrusunda İki Maddede Değişiklik Yapıldı

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM)’e 13 bin öğrenci alımı için ön başvurular başladı. Daha önce yapılan duyuruda 12 bin öğrenci alımı yapılacağı duyurulurken sonraki duyuruda kontenjanının 13 bine çıkarıldığı duyuruldu. POMEM öğrenci alımında önceki dönem başvuru şartlarına bakıldığında iki değişiklik yapıldığı görüldü.

Kadro Dağılımı Nasıl?

POMEM’e lisans mezunu (8.160) erkek, (2.240) kadın, önlisans mezunu (800) erkek, (1.800) kadın olmak üzere toplam (13.000) öğrenci alımı yapılacaktır.

KPSS Taban Puan Şartı

Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak gerekiyor.

Hangi Şartlarda Değişiklik Yapıldı

İki maddede 28. Dönem POMEM başvuru şartlarında değişiklik yapıldı.

1.Değişiklik

28. Dönem: ğ) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;

29. Dönem: ğ) 26.09.2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın;

NOT: 29. Dönemde önceki döneme göre “evli ise eşinin” ibaresi kaldırılmış ve bu madde sadece aday için geçerli olacak.

2. Değişiklik

28. Dönem: h) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.

29. Dönem: h) Genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

NOT: Yine bu maddede de tıpkı önceki maddede olduğu gibi “evli ise eşinin” ibaresi kaldırılmış ve sadece aday geçerli olmuştur.

29. DÖNEM POMEM BAŞVURU ŞARTLARI İÇİN TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /