POMEM Polis Alımı Açıklaması Geldi-Eğitim Süresi Yeni Alım 2020

Polis Akademisi kaynaklarından edinilen son dakika bilgilerinde, POMEM eğitim süresi ve yeni dönem POMEM polis alımı hakkında kritik tarihlere ulaşıldı.

POMEM Polis Alımı Açıklaması Geldi-Eğitim Süresi Yeni Alım 2020

POMEM eğitim süresi belli oldu.

Polis Akademisi Başkanlığı kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre polis alımında eğitimlerin bugünden itibaren başladığına , eğitimlerin yeni döneme göre uyarlandığına yer verildi. 

SÜLEYMAN SOYLU AÇIKLAMIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son açıklamada POMEM 'lerde eğitimlerin 15 Temmuz sonrası oluşan açığı hızlıca kapatmak için eğitim süresinin 4 aya düşürüldüğünü söyledi. Bakan Soylu, eksiklerin büyük oranda giderilmesi sonrası eğitimlerin kademeli olarak arttırılacağını söylemişti. 

24. dönem POMEM 'ler , öncekilerden farklı olarak 6 ay eğitim gördü. 25. dönem POMEM PÖH olarak yapıldığı için eğeitim süresi , özel harekat eğitim süresi kadar oldu. 

26. dönem POMEM 'de ise eğitim sürei 8 ay olacak. Bugün başlayan eğitimler 6 Haziran 2021 günü sona erecek.

Kadın erkek polisler ve polis adayları ile bilgi alış verişi için TIKLAYIN

27. DÖNEM POMEM 2020 KPSS İLE OLACAK. YENİ DÖNEM POMEM NE ZAMAN?

POMEM polis alımları, önceki POMEM 'lerin eğitiminin sonuna doğru yapılmaktadır. Buna göre bakıldığında 27. dönem POMEM 'in 2021 yılına kaldığı görülüyor. Alımlar 2020 KPSS ile olacak.

Lisans mezunları için 2019 ve 2020 KPSS P3 puanı dikkate alınacak. Ön lisanslar için yeni yılda alım yapılması ile 2020 KPSS geçerli olacak. 

Lisans için :KPSS 60, ön lisans için ise 65 KPSS istenecek. Peki sizce KPSS puanı kaç olmalı? Yorum kısmı aşağıda.

POLİS ALIMI İLANI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN