Polislik Alım Şartlarında Neler Var Adaylar Hangi Şartların Esnetilmesini İstiyor

Onbinlerce insanın kariyer planında polis olmak ilk sırada yer alıyor. Belli şartları olan bu alımlar için adayların bu sene bazı beklentileri bulunuyor. İşte o beklentiler ve talepler.

Polislik Alım Şartlarında Neler Var Adaylar Hangi Şartların Esnetilmesini İstiyor

Polis Akademisi tarafından her yıl binlerce polis memuru istihdam edilmektedir. Polis temini Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) ve Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) aracılığıyla temin edilmektedir. POMEM’e başvuru yapabilmek için ön lisans veya lisans mezunu adaylar başvuru yapabiliyor. Genel itibariyle yüzde 20 ön lisans mezunlarına yüzde 80 lisans mezunlarına kadro sağlanmaktadır.

POMEM için başvurularda KPSS şartı aranmaktadır.

PMYO için ise lise mezunu adaylar başvuru yapabiliyor. Geçen seneki alımlarda TYT puan türünden 250 ve üstü ham puan alanlar başvurabiliyordu. Yerleşen adaylar iki yıllık yatılı eğitim sonrası polis olabiliyordu.

Peki başvuru şartlarında neler var. Yeni dönemde alınacak polis memurları için hangi şartların esnetilmesi bekleniyor.

Yaş Şartı

Birçok kurumda olduğu gibi polislik konusunda da en büyük sıkıntı yaş şartı. PMYO için 26 yaşından gün almamış olmak gerekiyor. POMEM için ise 30 yaşından gün almamış şartı bulunuyordu. Adayların en çok muzdarip olduğu konuların başında gelmektedir yaş şartı. Polislik hayali kuran inlerce insan yaş sınırının biraz daha yukarı çıkarılması gerektiğini düşünüyor. Bizlere gelen birçok yorumda da adayların beklentisi bu yönde.

Boy Şartı

Polislik için başvuran adayların en büyük sıkıntılarından biride boy şartı. Çok az farkla boy şartından dolayı elenen veya başvuramayan binlerce aday bulunuyor. Bayanlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak şartı bulunuyor.

Genel itibariyle adayların beklentisi bu iki şartta az da olsa esnetilme olması yönünde.

KPSS ve TYT puanı

Bilindiği gibi POMEM için başvurularda lisans mezunları için ilgili puan türünden 60 ve üstü, ön lisans mezunları için ise 65 ve üstü puan almış olmak gerekiyor. PMYO için ise YKS’den TYT puan türünden 250 ve üzeri ham puan almak gerekiyor. Adayların genel olarak bu puanların değişmesiyle ilgili çok bir beklentisi bulunmuyor. Çünkü bu kadrolara alınması gereken kişilerin belli bir puan barajını geçmeleri gerektiği düşüncesi söz konusu. Konuyla ilgili gelen istekler arasında bu şartların esnetilmesine yönelik çok yorum söz konusu olmadı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /