Polis Alımında KPSS Puanı İçin Düzenleme Yapıldı

Polis Akademisi bünyesine yapılacak POMEM ve PAEM polis alımlarında KPSS düzenlemesi yapıldı. Resmi Gazete 'de yayımlanan Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlemesinin detayları haberimizde. İşte detaylar.

Polis Alımında KPSS Puanı İçin Düzenleme Yapıldı

Polis alımında KPSS şartı için önemli açıklama.

POMEM, ve PAEM kapsamında yapılacak polis alımları için geçtiğimiz gün bir duyuru yayımlandı. Resmi Gazete 'de yayımlanan duyuruda PAEM 'lere ve POMEM 'lere polis alımında KPSS puanı hakkında bir madde dikkatleri çekti.

PAEM 'DE 70 , POMEM 'DE 60 VE 65

PAEM ve POMEM 'lere polis alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. PAEM 'lerde komiser yardımcısı olarak yetiştirmek üzere yapılan polis alımında adayların KPSS 'den en az 70 almış olması şartı aranmaktadır. 

POMEM 'lere yapılan polis alımında ise lisans için en az 60, ön lisans için en az 65 puan şartı var.

Kadın-erkek polis adayları bu sayfada >> > TIKLA KATIL

DEĞİŞİKLİK

Geçtiğimiz Cuma günü yapılan değişiklik ile artık polis alımında yeterli başvuru olmazsa İçişleri Bakanlığı KPSS sınırını değiştirebilecek. 

POMEM yönetmeliğine eklenen madde şu şekilde;

"Adayların KPSS taban puanı Bakanlık onayıyla belirlenir. İlan edilen KPSS taban puanına göre yeterli sayıda başvurunun olmadığı durumlarda, taban puanı Bakanlık onayıyla değiştirilebilir."

PAEM yönetmeliğine eklenen madde ise şu şekilde;

"Emniyet mensubu olmayan adayların KPSS taban puanı ve puan türü Bakanlık onayıyla belirlenir. İlan edilen KPSS taban puanına göre yeterli sayıda müracaatın olmadığı durumlarda, taban puanı Bakanlık onayıyla değiştirilebilir. "

PUAN DÜŞER Mİ?

Son POMEM 'lere baktığımızda başvuru sayısının fazla olduğu  görülmektedir. Bu nedenle KPSS taban puanlarının kısa vadede değişmesi beklenmiyor.

POLİS ALIMI DUYURULARINDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN