Polis Alımında 32 Yaş, Renk Körlüğü ve KPSS'nin Düşürülmesi Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'dan polis alımında 32 yaş, KPSS şartının düşürülmesi ve renk körlüğü ile ilgili önemli açıklama geldi. İşte o açıklama.

Polis Alımında 32 Yaş, Renk Körlüğü ve KPSS'nin Düşürülmesi Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'dan polis alımı açıklaması.

Önceki akşam TGRT Haber 'e konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polis alımlarına değindi. Kendisine yönlendirilen soruları yanıtlayan Bakan Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinden şimdiye kadar 50 bine yakın polisin ihraç edildiğini söyledi.

İhraç edilenlerin yerine yeni polis alımlarının yapılmaya devam edildiğini söyleyen Bakan Soylu, polis alımında renk körlüğü meselesine değindi. Bakan Soylu 'nun açıklaması şu şekilde;

"Polis alımında renk körlüğü meselesi ile ilgili birçok talep geliyor. Bu talepleri arkadaşlarımıza ilettik. Bu konu üzerinde çalışmalar devma ediyor. Çalışmalarımızı yapalım. Yaptıktan sonra bu konu ile ilgili açıklamayı yapacağız."

32 YAŞ AÇIKLAMASI

Bakan Soylu kendisine yönlendirilen 'Polisliğe başvuruda yaş sınırı 32 'ye yükseltilir mi?' soruya şu şekilde cevap verdi:

"Şöyle söyliyeyim. Ben bu konuda bir söz vermiştim ve sözümü yerine getirdim. 31 Aralık' tı bunu 1 Ocak 'a çıkarır mısınız dediler. Biz kanun değiştirdik. Kanunla değişiklik oluyor. Ayrıca buna da bir eleştirim var. Bunu kanuna yazmaya ne gerek var. Benim ihtiyacım olur 26 yaşında da alabilirim, 40 yaşında da alabilirim. Ama burada biz  Ocak 'ı getirdik. 1 dönem daha kazanmış oldular. 

Polis alımına 120 bin 140 bin başvuru oluyor. Daha önce ön lisans yoktu artık ön lisans alıyoruz.

ÖN LİSANS 'TA KPSS DÜŞECEK Mi?

Ön lisans KPSS 'de şartı 65 'de 60 'a da düşürebiliriz. Ama orada bir puan koymamız lazım. Ama puanı düşürürsek daha fazla başvuru olacak ve seçim süreleri çok artacak. Biz 4 ayda polis yetiştiriyoruz.50 bine yakın polis ihraç ettik. Bunların yerini doldurmamız lazım.

60 'a 65 'ü düşürebiliriz. 70 KPSS alan daha iyi polislik yapar diye bir şey yok. Ama bu dönem içinde biraz zmana ihtiyacımız var. Zaten çok başvuru var. Bu başvurular için bir kısıt koymamız lazım. Ama önümüzdeki dönem yaş ve KPSS konusunu değerlendireceğiz."

Siz de aşağıdaki yorum kısmından polis alımı şartları hakkındaki taleplerinizi yazabilirsiniz.

Kadın-erkek diğer polis adayları ile bilgi alış verişi için  TIKLA

POLİS ALIMI HABERLERİNDEN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN