Polis Alımı ve Sözleşmeli Er Alımına Adaylardan Yoğun İlgi

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın 2 bin 500 yeni polis alımı ile Milli Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın en az ilkokul mezunlarından sözleşmeli er alımı için adayların yoğun ilgisi sürüyor. MSB ve Polis Akademisi Başkanlığından art arda gelen duyurular, şanlı ordu ve şanlı emniyet teşkilatında görev yapmak isteyen binlerce genci sevindirdi. En az ilkokul mezunlarından sözleşmeli er alımı için adaylar MSB Personel Temin sayfası üzerinden başv

Polis Alımı ve Sözleşmeli Er Alımına Adaylardan Yoğun İlgi

Polis Alımı ve Sözleşmeli Er Alımına Yoğun İlgi Sürüyor 

Milli Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın en az ilkokul mezunlarından sözleşmeli er alımı ile, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 2 bin 500 polis alımı (PÖH ve PAEM) için adayların yoğun ilgisi sürüyor.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NA SÖZLEŞMELİ ER ALIMI

Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Personel Temin sayfası üzerinden, "MSB Hava Kuvvetleri Komutanlığı 2019 Yılı Sözleşmeli Er Temini" başlığı altında yayımlanan duyuruda, başvuru yapacak adayların ilgili internet sayfasında yer alan başvuru kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerektiği ve 29 Eylül 2019 tarihine kadar başvuru işlemlerini tamamlamaları gerektiği vurgulanmıştı. Sözleşmeli er alımı için başvuru yapacak adayların ; T.C. vatandaşı ve erkek olması, en az ilkokul mezunu olması, askerlik hizmetini yapmış olanların 25 yaşını bitirmemiş olması, askerliğine başlamamış olanların ise 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olma şartını yerine getirmesi gerektiği belirtilmişti. Adaylar , Personel Genel Müdürlüğü Personel Temin sayfası üzerinden https://pertemin.msb.gov.tr/Formlar/HavaSozEr2019.pdf adresine girerek diğer başvuru koşullarına ve alım sürecine dair detaylı bilgilendirmeye erişim sağlayabilirler.

PAEM İLE KOMİSER YARDIMCISI ADAYI ALIMI

Son günlerin en çok dikkat çeken personel alımı duyurusu ise Polis Akademisi Başkanlığı'ndan geldi. Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi sayfasından geçtiğimiz gün art arda yapılan duyurularda, PAEM ile 2 bin komiser yardımcısı adayı öğrenci alımı yapılacağı, POMEM 'e ise PÖH branşında 500 kadın öğrenci adayı alınacağı bildirilmişti. Başvuru işlemleri pa.edu.tr adresinden e-devlet şifreleriyle yapılabiliyor. 

PÖH ALIMINDA KPSS ŞARTI YER ALIYOR

PÖH alımı için başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olması ve KPSS şartıyla diğer şartları dikkatle incelemesi gerekiyor. PAEM 'de ise mezuniyet şartı lisans olarak belirlendi. Her iki alıma dair detaylı bilgilendirme Polis Akademisi Başkanlığı'nın www.pa.edu.tr adresinde yer alıyor. 

POLİS ÖZEL HAREKAT ALIMINDA SADECE KADIN KONTENJANI AYRILDI

Akademinin resmi duyurusunda, PÖH alımı için 500 kişilik kontenjan ayrıldığı, başvuru yapacak kadın adayların boy-kilo şartlarının yanı sıra diğer şartları da dikkatle incelemesi gerektiği vurgulandı. Duyurunun ardından erkek adaylar zaman zaman sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışarak kendileri için de kontenjan ayrılmasını talep etse de şimdilik ne bakanlık düzeyinde ne de Akademiden alımdaki kontenjanın değişeceğine dair herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Ön başvuru sürecine ilişkin yetkililer adayları geçtiğimiz gün uyarmış ve başvuru işlemlerini son güne bırakmamaları konusunu hatırlatmıştı.

Kadın-Erkek Diğer adaylarla tanış, son dakika haberlerini takip et, gündemi yakala! tıkla ve katıl.