Polis Akademisi Polis Alımı Ertelendi 2019

25. dönem POMEM polis alımının 10 bin polis memuru alımı olarak yapılması bekleniyordu. Ancak Akademi bu alımı 26. döneme erteledi ve 25. dönemi PÖH olarak yapma kararı aldı. İşte detaylar.

Polis Akademisi Polis Alımı Ertelendi 2019

10 bin POMEM polis alımı ertelendi.

On binlerce aday, Bakan Soylu 'nun daha önce açıkladığı 25. dönem POMEM 10 bin polis alımını bekliyordu. On binlerce adayın beklediğinin aksine 25. dönem POMEM duyurusu özel harekat olarak geldi. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda en az lise mezunu adaylar arasından Polis Özel Harekat alımı yapılacağına yer verildi. 

500 kadın özel harekatçı alımı için yayımlanan duyuruda alımın en az lise mezunu adaylar arasından olacağı bildirildi. Ancak alımın başvuru şartları henüz yayımlanmadı.

BAKAN SOYLU 10 BİN POMEM OLACAK DEMİŞTİ

Süleyman Soylu daha önce yaptığı açıklamada 25. dönem POMEM duyurusunun Eylül 'de geleceğini , 25. dönemle 10 bin polis memuru alımı yapılacağını söyledi. Ancak 25. dönem POMEM duyurusu PÖH olarak geldi ve 500 kadın özel harekatçı ilanı geldi.

10 BİN POMEM POLİS ALIMI ERTELENDİ

25. dönem POMEM 'in özel harekat alımı olarak yapılması nedeniyle 10 bin POMEM polis alımı ilanı 26. dönem POMEM 'e ertelendi. Özel harekat alımının yapılmasının ardından 10 bin POMEM polis alımı için ilan gelecek ve başvurular alınacak.

Yeni dönem POMEM 'de şartların şu şekilde olması bekleniyor:

  • TC vatandaşı olmak,
  • En az ön lisans mezunu olmak,
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1990 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
  • Lisans mezunları için KPSS 'den en az 60 almış olmak,
  • Ön lisans mezunları için Bakan Soylu , puanı 65 'e düşüreceklerini söyledi (KPSS puanı yönetmelik değişikliği ile olmayıp Bakanlık eli ile yapılacak. KPSS puanının kesin olarak düşmesi kılavuzun yayımlanması ile birlikte belli olacak.)

KADIN-ERKEK POLİS ADAYLARI BU SAYFADA

POMEM ve PÖH alımını bekleyen diğer adaylar bu sayfada >> TIKLA KATIL

POMEM KILAVUZU GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN