Polis Akademisi Kadın-Erkek 2 Bin 500 PÖH-Polis Alımı Yapacak-Kılavuz Geliyor Eylül 2019

Polis Akademisi Başkanlığı 2019 yılı PAEM ve PÖH alımı duyuruları geçtiğimiz hafta geldi. Kadın erkek toplamda 2500 polis alımı için yayımlanan ilanların detayları , duyurular ve son bilgiler haberimizde. İşte polis PÖH alımı hakkında son detaylar.

Polis Akademisi Kadın-Erkek 2 Bin 500 PÖH-Polis Alımı Yapacak-Kılavuz Geliyor Eylül 2019

2500 kadın-erkek PÖH ve polis alımında başvuru kılavuzları bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta iki duyuru yayımlandı. 31 Ağustos 2019 Cumartesi günü Resmi Gazete 'de yayımlanan duyuruda Polis Akademisi Başkanlığı bünyesine 2500 polis alımı yapılacağına yer verildi.

PAEM DUYURUSU: 2000 KOMİSER YARDIMCISI ALIMI

Resmi Gazete 'de yayımlanan duyuruda 1800 'ü erkek , 200 'ü kadın olmak üzere toplamda 2 bin komiser yardımcısı alımı yapılacağına yer verildi. Lisans mezunu adaylar arasından yapılacak PAEM komiser yardımcısı alımında duyuru şu şekilde gelmişti:

"Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezine (PAEM) alınacak öğrenci adaylarının 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 200’ü kadın, 1800’ü erkek olmak üzere toplam 2.000 (komiser yardımcısı adayı) öğrenci alımı yapılacaktır.

Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin diğer esaslar 14/07/2019 tarihinde yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucu sonrası Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir."

PAEM 'lere polis alımı yönetmeliğine ve daha önce yayımlanan ilanlara baktığımızda 70 KPSS puanı ile komiser yardımcısı alımı yapılmaktadır. 

500 PÖH ALIMI YAPILACAK

Uzun süredir beklenen polis özel harekat alımı ilanı geldi. Yayımlanan duyuruda en az lise mezunu adaylar arasından 500 kadın özel harekatçı alımı yapılacağına yer verildi. 

Resmi Gazete duyurusu şu şekilde;

"Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 25. Dönem  POMEM Özel Harekat branşında yetiştirilmek üzere en az lise veya dengi okul olmak üzere,  önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan (500) kadın öğrencinin alımı yapılacaktır.

Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin diğer esaslar daha sonra Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir."

PÖH alımında KPSS şartı olup olmayacağı bu duyuruda açıklanmadı. Alım için kılavuzun yayımlanması ile KPSS şartının olup olmadığı detayı netleşecek.

İLANI BEKLEYENLER BU SAYFADA

İlanı bekleyen kadın-erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

BAŞVURU KILAVUZLARI GELİYOR

Resmi Gazete 'de yayımlanmasının ardından bu duyurular Polis Akademisi resmi sayfasında da yayımlandı. Daha önce yapılan POMEM ve PAEM alımlarına baktığımızda duyurudan sonraki 2 hafta içinde kılavuz yayımlandı. 

Bu duyurular , 31 Ağustos 2019 günü yayımlandı. Başvuru kılavuzlarının önümüzdeki hafta yayımlanması bekleniyor.

KILAVUZ GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN