Polis Akademisi Başkanı'ndan Polis Alımı Açıklaması

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak 'tan polis alımlarına ilişkin açıklama geldi. Polis alımına rekor sayıda başvurunun olduğunu söyleyen Çolak, yeni yılda ilan bekleyen adayların taleplerine karşılık vereceklerini söyledi.

Polis Akademisi Başkanı'ndan Polis Alımı Açıklaması

Yılmaz Çolak 'tan polis alımına ilişkin açıklama.

Polis Akademisi Başkanlığı Suç Araştırmaları ve Kriminoloji Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz haftalarda düzenlenen "Uluslararası Uyușturucu Konferansı"na katılmak için Antalya'ya gelen Çolak, önemli açıklamalarda bulundu.

Göreve geldikten sonra hızlı bir şekilde işe koyulduklarını söyleyen Yılmaz Çolak, "Emniyet teşkilatına 4 yılda 100 bin kişi kattık. Bunun 75 binini mezun ettik. Mezun ettiklerimizin 10 bin 500'ü komiser yardımcısı. Şu an öğrenci olarak alacağımız 10 bin bekçimiz ve 10 bin polis memurumuz var. 5 bin de polis meslek yüksek okullarında öğrencimiz var. 24. Dönem POMEM alım sürecindeyiz. 10 bin kişiyi de o şekilde teşkilata sokacağız. Alımların yüzde 10'unu kadın polis memurları oluşturuyor." dedi.

POLİS ALIMINA BAŞVURUDA REKOR-YENİ ALIMLAR YOLDA

Gençlerin polis alımına yoğun şekilde başvuru yaptığını dile getiren Yılmaz Çolak, şu şekilde açıklamasını sürdürdü:

"İlanlarımıza inanılmaz başvurular oluyor. 7 bin kişi ilana çıkıyor, 80 bin kişi başvuruyor. 3 bin kişilik komiser yardımcılığına 22 bin kişi başvurdu. 2019'da da bu yoğun talebe karşılık vermeye çalışacağız. Yeni alımlar olacak. Dışarıdan bakınca 'İşsiz fazla. O nedenle polisliğe teveccüh var' gibi algılanıyor. Oysa öyle değil. İlk yıllardaki ilanlarımızda bu kadar yoğun başvuru yoktu. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başvurular patladı. İnanılmaz oldu. İnsanlar artık 'Devlet bizim. Birileri çöreklenmiş, örgütlenmiş. Biz sahip çıkacağız' diyor. Bunu öğrencilerimizde hissediyoruz. Biz zaten o duyguyu da düşünceyi de çağdaş polis eğitiminin bütün gerekleri ile eğitimlerimizde veriyoruz. Değerler eğitimleriyle destekliyoruz."

Çolak, Avrupa'daki en iyi polis eğitimlerinden birisini verdiklerini söyleyerek, "Avrupa Polis Akademileri Birliğinde başkan yardımcısıyım. Görüyoruz. İşin içindeyiz. İddialıyız. Çok iyi bir polis eğitimi veriyoruz." açıklamasında bulundu.

3 KATI AMİR ALINDI

EGM'ye amir alımına değinen Çolak, "Zafiyetten ziyade güçlendik. Amir kadrosunu koruduk. 2014'de 17 bine yakın çeşitli rütbelerde polis amiri vardı. Bunlardan 2 bini yakını çok da fayda görülmeyen birinci sınıf müdürdü. Şu an 16 bin amir var, bunun 3'de 2'si yeni. İç güvenlik anlamında her değerde iyiye gidiyoruz. Tüm teşkilatın 3'te birini yeniledik. Aslında zorlanma beklenir ama zorlanma yok. Daha da iyiye gidiş var. Katedilen mesafe çok iyi. Bu bizi umutlandırıyor. Gittikçe teşkilat daha da kuvvetleniyor. Tek hedefimiz milletin polislerini yetiştirmek. Milletin hizmetinde olan polis teşkilatını oluşturmak. Bunda da baya bir mesafe katettik." dedi.

YENİ POLİS ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN