Polis Akademisi 15 Bin Polis Alımı Detayları Belli Oldu 2019

Polis Akademisi Başkanlığı 15 bin polis alımında detaylar belli oldu. Bazı internet siteleri, 15 bin yeni polis alımı yapılacağı gibi haberler yapıyor. Ancak Süleyman Soylu 'nun açıklamasında durum farklı. İşte polis alımı detayı.

Polis Akademisi 15 Bin Polis Alımı Detayları Belli Oldu 2019

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'dan polis alımı hakkındaaçıklama geldi.

Önceki gün katıldığı programda konuşan İçileri Bakanı Süleyman Soylu, bekçi ve polis alımlarıan değindi. 8 bin bekçi alımının önceki gün kesinleştirildiğini söyleyen ve Mart ayının ilk haftasındai lana çıkılacağını söyleyen Bakan Soylu, 15 bin polis alımının da karara bağlandığına yer verildi. 

Bakan Soylu 'nun açıklaması şu şekilde;

"Bekçi sistemi Cumhurbaşkanımızın ürettiği bir sistem. Vatandaşımız rahat uyurken bekçi görev başında olacak dedi ve hemen 10 bin bekçi alımı yaptık. İstanbul’a 2 bin 800-2 bin 900 bekçi verdik. Şimdi İstanbul’a bin 200 veya bin 250 bekçi daha veriyoruz. Toplamda 4 bin bekçi olacak. Dün akşam belirledik 8 bin bekçi çıkıyor, Mart ayında binini İstanbul’a veriyoruz. Böylelikle İstanbul'daki bekçi sayısı 5 bin olacak.10 bin polis alıyorduk. Sayıyı dün akşam 15 bin’e çıkardık.15 bin polis alacağız. Bunun büyük bir bölümünü de İstanbul’a vereceğiz" 

YENİ 15 BİN ALIM MI OLACAK?

Bu açıklama sonrası 24. dönem POMEM polis alımı kapsamında 15 bin polis alımı yapılacağı iddiaları gündeme geldi. Ancak Bakan Soylu 'nun bu açıklamasına bakacak olursak 10 bin olan sayının 15 bine çıkarıldığını söylediği görülüyor.

Bilindiği üzere 23. dönem POMEM polis alımı kapsamında 10 bin polis alımı için seçim aşamaları yapıldı. Ekim ayında başvuruları alınan ve sözlü mülakatları Şubat ayının ilk haftasında sona eren sözlü mülakatların ardından sonuçlar beklenmeye başladı. Önümüzdeki hafta açıklanması beklenen sonuçlar ile 10 bin polis POMEM 'lerde eğitime başlayacaktı.

Ancak Süleyman Soylu , 10 bin polis alımının 15 bine çıkarıldığını söyledi. Bu da 23. dönem POMEM polis alımında 10 bin olan sayısının 15 bine çıkarıldığı anlamına geliyor. Yani 15 bin yeni alım olmayacak.

GERİYE 15 BİN POMEM POLİS ALIMI KALDI

Bu sayının 15 bine çıkarılması sonrası 2019 yılında yapılacak polis alımı sayısı ıolan 35 binin 15 bini yapılmış olacak. Geriye 20 bin polis alımı kalacak. Bu sayıdan da 5000 'i PMYO ve PAEM kapsamında yapılacak ve POMEM-PÖH için geriye 15 binlik alım kalacak.

23. dönem POMEM sonuçları açıklandıktan sonra yeni polis alımı için takvim belli olacak. 

POLİS ALIM İLANI GELDİĞİ ANDA İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN