PÖH Olma Şansı: İşte PMYO Lise Mezunu Polis Alımı Taban Puanı ve Başvurusu

2019 yılının ilk lise mezunu polis alımına ön başvurular başladı. Başvuruların başlamasının ardından merak edilen konuları kamubulteni.com olarak haberimizde yanıtladık.

PÖH Olma Şansı: İşte PMYO Lise Mezunu Polis Alımı Taban Puanı ve Başvurusu

2019 PMYO lise mezunu polis alımı için ön başvurular başladı.

Geçtiğimiz gün Kamubulteni.com olarak takipçilerimize yaptığımız duyuruda YKS başvurularının başladığını ve PMYO polis alımına başvuru yapmak isteyen adayların YKS 'ye başvuru yapması gerektiğini dile getirmiştik.

Bu haberin ardından Kamubulteni 'ne en çok gelen soru PMYO polis alımında taban puanın kaç olacağı sorusu oldu. Biz de bu haberimizde 2019 Polis Meslek Yüksek Okulunun polis memuru olarak yetiştirmek üzere öğrenci alımında TYT taban puanını ve TYT başvurusu sonrası yapılması gerekenlere yer verdik.

SADECE TYT YETERLİ

Lise mezunu olan adayların PMYO 'lara girmesi için TYT 'ye girmesi ve taban puandan fazla alması yeterlidir. TYT başvurunuzu yaptıktan sonra şimdilik başka bir işlem yok. TYT başvurunuzu ais.osym.gov.tr adresinden yapın. Başvurunuzu yaptıktan sonra 50 TL olan sınav ücretini anlaşmalı bankalara yatırın. Bu şekilde TYT başvurunuzu tamamlamış olacaksınız. 

BAŞVURUDAN SONRA NE OLACAK?

TYT başvurusu yaptıktan sonra sınava hazırlanmanız gerekmektedir. 15 Haziran günü TYT yapılacak ve sonuçları 18 Temmuz günü erişime açılacak. 

TYT sonuçlarının açıklanmasının ardından 2019 PMYO kılavuzu yayımlanacak. Kılavuzun yayınlanmasının ardından TYT 'de taban puanı geçenlerin başvurusu alınacak. PMYO başvurusundan sonra ön sağlık ile spor ve diğer aşamalar yapılacak.

Süreç netleştikçe kamubulteni.com olarak takipçilerimize haber vereceğiz.

TABAN PUAN KAÇ?

Geçtiğimiz yıl PMYO polis alımı için taban puan 260 'tı. Bu yıl da yine taban puanın 260 olması bekleniyor. Peki sizce kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

Diğer başvuru şartları şu şekilde;

PÖH OLABİLECEKLER

PMYO 'larda 2 yıl eğitim gören ve ön lisans mezunu polis memuru olarak mezun olan adaylar, göreve başladıktan sonra ihtiyaca göre özel harekat polisi olabilecek.

PMYO KILAVUZU YAYIMLANDIĞI ANDA İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN