PÖH Alımının Neden Geciktiği Belli Oldu (2019 Polis Alımları)

Yeni dönem polis özel harekat alımlarının neden geciktiği belli oldu. Öte yandan meslek içindne PÖH alımı yapılacak, açıktan PÖH alımı olmayacak iddialarına da cevap veriyoruz. İşte Kamubulteni.com özel haberi ve PÖH alımının neden geciktiği.

PÖH Alımının Neden Geciktiği Belli Oldu (2019 Polis Alımları)

Yeni PÖH alımı olmayacak iddiaları üzerine kamubulteni.com olarak yazdığımız özel haberimiz.

Bundan sonra PÖH alımı meslek içinden olacak şeklinde iddialar sosyal medya üzerinde son günlerde çokça konuşulmaya başlandı. Özellikle Facebook gruplarında dolaşan iddialarda birçok aday, 'Polis Akademisi 'nden bilgi aldım yeni PÖH alımı olmayacak, bundan sonra PÖH alımı meslek içindeki polisler arasından olacak' şeklide iddialarla diğer adayların kafalarını karıştırıyor.

Bu iddiaları Kamubulteni.com 'a mesaj olarak yollayan ve bu ifadelerin doğru olup olmadığını soran adaylar için biz de bu haberimizi kaleme aldık.

MESLEK İÇİNDEN PÖH ALIMI OLUYOR MU?

Polis Akademisi Başkanlığı, meslek içinden , gerekli olduğu zamanlarda özel harekat branşına alım yapıyor. Bu alımlar, EGM'nin ilk günlerinden beri yapılmaktadır. Yeni bir şey değildir. Ancak meslek içinden PÖH alımlarına başvurular kısıtlı olduğu için açıktan PÖH alımları da sürekli olarak yapılmaktadır. Ancak özel harekat ihtiyacı, polis memuru ihtiyacına göre daha az olduğu için açıktan polis memuru alımları fazla yapılmaktadır.

AÇIKTAN PÖH ALIMI ARTIK OLMAYACAK MI?

EGM bünyesine 10 bin özel harekat polisi alınması KHK ile kararlaştırılmıştı. KHK ile kadro ihdası olması adayların, "bu bir istisnaydı. OHAL kapsamında olduğu için PÖH alımı yapılmıştı." demesine neden oldu. Ancak EGM bünyesinde ciddi eksik olduğu için 10 bin alım bir anda yapılmıştı.

Polis Akademisi arşivlerine baktığımızda, daha önceki dönemlerde özel harekat polisi alımları yapılmıştı. Örnek vermek gerekirse 2015 yılında yapılan 15. dönem POMEM'de 5 bin erkek polis özel harekat alımı yapıldı. Bunun ardındna 17. dönem POMEM'de 4 bin özel harekat polisi alımı yapıldı.

bu iki alımın ardından 19. dönem POMEM 'de 10 bin özel harekat polisi alımı yapıldı. 

4 DÖNEM NEDEN PÖH ALIMI YAPILMADI?

Önceki alımlara baktığımızda 2 POMEM döneminden birinde PÖH alımı yapıldığı görülüyor. Ancak 19. dönem POMEM 'in ardından 20, 21, 22 ve 23. dönem POMEM'lerle PÖH alımı yapılmadı. Bunun nedeni ise , 19. dönem POMEM 'de 10 bin gibi yüksek alım yapılmış olmasıdır. 

15 ve 17. dönemde toplam 9 bin PÖH alımı yapılmıştı. 19. dönem POMEM 'de ise iki POMEM'in toplamından fazla alım oldu. Fazla alım yapıldı ve EGM'deki PÖH eksiği bir süre giderildi.

19. dönemde fazla alım olması nedeniyle bir süredir PÖH alımı yapılmıyor. Yeni özel harekat polisi alımı yapılacaktır. Açıktan lise mezunu ve KPSS'siz alım olacak. Süleyman Soylu, 2018 yılında yaptığı açıklamad kadın özel harekat alımı yapılacağını söylemişti. 

İLAN TARİHİ VE İLANIN YAYIMLANACAĞI SİTE

İlan tarihi henüz belli değil. İlan tarihi belli olduğunda haberdar olmak, polis alımlarından bildirimle en doğru şekilde haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN