PMYO Lise Mezunu Polis Alımı İlanı Neden Gecikti?

Her sene lise mezunları arasından YKS puanı ile 2500 polis alımı yapılıyordı. 2020 yılı lise mezunu PMYO polis alımı ilanı gecikti. Gecikme nedeni adaylar tarafından merak ediliyordu.

PMYO Lise Mezunu Polis Alımı İlanı Neden Gecikti?

PMYO neden gecikti?

2020 yılı Polis Meslek Yüksek Okullarına 2500 polis alımı için ilan hala yayımlanmadı. 2020 YKS 'ye giren ve TYT 'den geçerli bir puan alan on binlerce aday ise PMYO 'lara yapılacak polis memuru alımını bekliyor. Lise mezunları arasından yapılması planlanan alım ise bu sene  gecikti. 

Her sene YKS tercihlerinin alınmasından sonra başvurusu alınan PMYO polis alımında ilan , bu sene YKS tercih sonuçlarının açıklanması, ek tercihlerin yapılması ve üniversitelerin açılmasına rağmen hala gelmedi. Adaylar ise bunun nedenini araştırıyor. Biz de Kamubulteni.com olarak bu yazımızda PMYO polis alımına dair son bilgileri ve ilanın gecikme nedenini yazdık.

Polis alımı ilanı geldiğinde haberdar olmak için TIKLAYIN

PANDEMİ ETKİSİ

Koronavirüs pandemisi nedeniyle bu sene üniversiteler açılmadı. Türkiye genelinde , bazı bölümler haricinde tüm ünivesiteler , uzaktan eğitime başladı. 

Bilindiği üzere PMYO, üniversitedir. Lise mezunlarının tercih ettiği bu Yüksek Okul'da öğrenciler 2 sene eğitim görüyor ve mezun olduğunda ön lisans mezunu olup EGM bünyesinde polis memuru olarak göreve başlıyor. PMYO ilanı, üniversitelerde yüz yüze eğitimin koronavirüs salgını yüzünden yapılmaması nedeniyle gecikti.

ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM GÜNDEMDE

Geçtiğimiz gün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 ve 9 'uncu sınıflarda da yüz yüze eğitimin başlayacağını söyledi. Diğer sınıflar ve üniversitelerin açılması ile ilgili de önümüzdeki günlerde vaka sayısına bakılacağı bildirildi. 

Fahrettin Koca 'da yaptığı açıklamada buna destek verdi ve üniversitelerin açılabileceği söylentileri dolaşmaya başladı.

PMYO İLANI NE ZAMAN GELECEK?

PMYO polis alımı, üniversitelerde yüz yüze eğitime göre yayımlanacak. Yüz yüze eğitim kararının alınması durumunda ilan gelebilir.

İLAN GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN