Özel Harekat Polisi Alımı Açıklaması Geldi (En Az Lise Mezunu PÖH Alımı-KPSS Detayı)

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'dan yeni özel harekat polisi alımı açıklaması geldi. Bakan Soylu 'nun PÖH alımı açıklaması haberimizde.

Özel Harekat Polisi Alımı Açıklaması Geldi (En Az Lise Mezunu PÖH Alımı-KPSS Detayı)

Süleyman Soylu 'dan son dakika PÖH alımı açıklaması.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında yeni dönem polis özel harekat alımına değindi ve "Özel Harekat'ta 25 bin polisimiz var. Şuan bu rakam yeterli bir sayı.Ancak bu bundan sonra hiç özel harekat almayacağız demek değildir. Emeklisi oluyor örneğin. Daha ziyade burada şöyle bir şey düşünüyoruz. Teşkilat içinden sınavla özel harekata polis almak. Benim özel harekat olmak isteyen polis kardeşlerime, polis olmak isteyen aday kardeşlerime tavsiyem şudur; polislik sınavlarına girsinler, polisliği kazansınlar, Çünkü bundan sonra özel harekat alırsak çok kısıtlı sayıda alacağız. 10 bin polis alımı yaptık 300 bin kişi müracaat etti." dedi.

KADIN PÖH ALIMI

Yeni dönem kadın PÖH alımına değinen Bakan Soylu, "Kadın özel harekat alma konusunda da özel harekat içerisinde çok büyük bir yelpaze açamayız. Belli bir sayıda kadın özel harekat alımı yapacağız. Buna ait hazırlıkları da arkadaşlarımız gerçekleştiriyorlar." 

LİSE MEZUNU PÖH

PÖh alımının lise mezunu olup olmayacağı meselesine değinen Bakan Soylu, KPSS şartına da değindi ve "Evet, lise mezunu kadın özel harekat alımı yapacağız ama orada bir KPSS şartı var. Geçen sefer özel bir kanun çıkartmıştık. Aldığımız hiç bir özel harekat için KPSS şartı aramamıştık. KPSS'siz almıştık. Bu kanun o döneme aitti. Dikkat ederseniz 15 Temmuz'dan sonraki bir şart idi. 15 Temmuz sonrası ihtiyacımızı karşılamaya yönelik bir adım idi. Şimdi kadın özel harekat alacağız.  O kardeşlerimizde KPSS imtihanına girsinler." dedi.

PÖH İLANI BEKLEYENLER BU ADRESTE

Kadın-erkek PÖH adayları ile bilgi alış verişi ve sohbet için TIKLA

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN VE PÖH ALIMI GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLUN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN