Lise Mezunu Polis Alımı İçin Kritik Tarih Belli Oldu

2019 yılı lise mezunu polis alımı için kritik tarih bugün belli oldu. Polis olmak isteyen lise mezunları dikkat ! Kamubulteni.com 'dan son dakika uyarıları geldi.

Lise Mezunu Polis Alımı İçin Kritik Tarih Belli Oldu

ÖSYM Başkanı 'ndan son dakika açıklaması geldi.

Twitter adresi üzerinden açıklama Prof. Dr. Halis Aygün, 2019 yılı Yükseköğretim Kurumları sınavları (YKS-TYT ve AYT) tarihini kamuoyuna duyurdu. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren açıklama sonrası Kamubulteni.com olarak polis adaylarını bilgilendirme ve uyarma adına bu haberimizi kaleme aldık. 

2019 'DA 2500 PMYO POLİS MEMURU ALIMI YAPILACAK

Polis olmak için fırsat ve ilan kovalayan lise mezunları için en büyük polis olma fırsatı PMYO ile. Polis Meslek Yüksek Okullarına her yıl kadın ve erkek adaylar arasından 2500 polis memuru alımı yapılmaktadır. PMYO'larda 2 yıl eğitim gördükten sonra adaylar polis memuru olarak göreve başlamkatadır. 

PMYO 'lara polis alımı TYT ile yapılmaktadır. TYT 'ye giren ve belirlenen baraj puanı geçen adaylar, spor ile sözlü mülakat aşamalarına alınır ve 250 'si kadın, 2250 'si erkek olmak üzere toplamda 2500 polis alımı yapılmaktadır. Bugün yapılan açıklamada ise TYT tarihi açıklandı. 

PMYO polis alımında adayların TYT 'den en az 260 almış olması şartı vardır. Söz konusu şart şu şekilde;

"Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2018 yılı içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az (260,00) ham taban puan almış olmak; Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2018 yılı içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az (150,00) ham taban puan almış olmak, (NOT: Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)"

POLİS OLMAK İSTEYENLER DİKKAT !

Lise mezunu polis olmak isteyen adaylar şimdiden TYT için çalışmalarını başlatmalıdır. Baraj puanı geçemeyen adaylar 2019 PMYO polis alımına başvuramayacak. Şimdiden derslere çalışmanız size büyük avantaj sağlayacaktır. 

PMYO polis alımı için kılavuz YKS 'den sonra yayımlanacak. Lise mezunu polis,PÖH ve diğer memur alımlarından bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN