Lise Mezunu Kadın Erkek 2500 PMYO Polis Alımı Başvurusu Başlıyor

Kadın ve erkek adaylar arasından 2500 polis alımı başvurusu için geri sayımda sona gelindi. Peki ilan ne zaman yayımlanacak? 2500 PMYO polis alımı başvurusu nasıl yapılacak? TYT taban puanı kaç olacak? PMYO yaş şartı nedir? Değerlendirmeler, başvuru tarihi hakkında son bilgiler ve soruların cevapları yazımızda.

Lise Mezunu Kadın Erkek 2500 PMYO Polis Alımı Başvurusu Başlıyor

2020 PMYO polis alımı başvurusu başlıyor.

Polis okullarına lise mezunu adaylar arasından 250 kadın 2250 erkek olmak üzere 2500 polis alımı için ilanda son günlere girildi. Polis Meslek Yüksek Okullarında 20 ay boyunca yetiştirilmek üzere yapılacak polis alımında adaylar TYT puanları ile başvuru yapabilecek. 

PMYO ilanı bekleyenlerle bilgi alış verişi için  TIKLA KATIL

2019 'DA BAŞVURU TARİHLERİ NEYDİ?

Geçen sene PMYO polis alımı duyurusu, YKS tercihlerinin sona ermesinden 3 gün sonra gelmiş ve PMYO polis alımı başvuruları duyurudan 4 gün sonra başlamıştı.

2020 YILI İLANI GELİYOR

Geçen sene yayımlanan ilandaki takvime göre baktığımızda 20202 yılı PMYO polis alımı duyurusunun önümüzdeki hafta gelmesi bekleniyor. Bu hafta gelecek PMYO polis alımı duyurusunda detaylar adaylarla paylaşılacak.

TYT TABAN PUANI KAÇ OLACAK?

PMYO polis alımında adaylardan TYT puanı istenecek. Ancak TYT 'de okul puanı hesaba katılmayacak. Öğrencilerin TYT 'de aldıkları ham puan hesaba katılacak ve öğrencilerin başvuruları bu şekilde alınacak. 

2018 yılında TYT ham puanı 260 iken 2019 yılında bu puan 250 'ye çekilmişti. 2020 yılı için TYT puan barajı , PMYO kılavuzunun yayımlanması ile belli olacak. Peki sizce kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

YAŞ ŞARTI

PMYO polis alımındaki yaş şartı hakkında yapılan açıklamada ve yönetmelikte şu ifadeler yer alıyor: "Sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,"

Peki sizce yaş şartı kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz. 

POLİS ALIMI İLANI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN