Lise Mezunu 2500 Kadın Erkek Polis Alımı Başvurusu Başlıyor: İşte Şartlar PMYO 2020

2020 yılında en az lise mezunu adaylar arasından PMYO 'lara 2 bin 500 polis alımı yapılacak. Ön başvurular 6 Şubat 2020 günü başlıyor. Peki ilana kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları nelerdir? İşte başvuru detaylar ve polis alımında son bilgiler.

Lise Mezunu 2500 Kadın Erkek Polis Alımı Başvurusu Başlıyor: İşte Şartlar PMYO 2020

2020 PMYO polis alımı şartları.

Polis Akademisi Başkanlığı 2020 yılında PMYO 'lara en az lise mezunu adaylar arasından 2 bin 500 polis alımı yapacak. TYT puanı ile yapılacak polis alımında başvurular , YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından alınacak. 

ÖN BAŞVURULAR BAŞLIYOR

2020 PMYO polis alımına başvuru yapmak isteyen adayların öncelikle Üniversiteye giriş sınavının ilk kısmı olan TYT 'ye başvuru yapması gerekmektedir. PMYO 'lara TYT puanı ile polis alımı yapılmaktadır. TYT başvuruları 6 Şubat 2020 günü başlayacak.

PMYO 'lara yapılacak 2500 polis alımının 250 'si kadın, 2250 'si erkekler arasından olacak. 

KİMLER PMYO POLİS ALIMINA BAŞVURABİLİR?

2020 yılında yapılacak PMYO polis alımında başvuru şartları şu şekilde olacak:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- Lise ve dengi okul mezunu olmak

- Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır (Beden Kitle İndeksi 18.00-27.00 aralığında olması)

- Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak

- 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin; 1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak, 2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.

- Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibarıyla bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak.

- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

- Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak

- Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak

- ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak (Taban puan 2018 yılında 260 , 2019 yılında ise 250 'ydi.)

- 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,

Peki sizce yaş ve TYT taban puanı kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

KADIN - ERKEK POLİSLER VE POLİS ADAYLARI

Kadın erkek polisler ve polis adayları ile sohbet ve bilgi alış verişi için: TIKLA KATIL

BAŞVURU

İlana başvurular YKS (TYT) sınav sonucunun açıklanmasının ardından alınacak. Ancak PMYO polis alımına başvuru yapmak isteyenlerin, başvurusu 6 Şubat günü başlayacak YKS 'nin ilk oturumu olan TYT 'ye müracaat etmesi gerekmektedir.

Başvurular başladığı anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

PARKUR

PMYO polis alımında parkur şu şekilde;