Kadın Erkek Polis Alımına Yoğun Başvuru: KPSS Puanı Düşük Olan Adaylar Dikkat

Polis Akademisi Başkanlığı 27. dönem POMEM polis alımı başvurularını almaya devam ediyor. KPSS sonrası ilk alım olması nedeniyle günler içinde binlerce aday polis olmak için başvurusunu yaptı.

Kadın Erkek Polis Alımına Yoğun Başvuru: KPSS Puanı Düşük Olan Adaylar Dikkat

KPSS sonrası ilk polis alımına yoğun ilgi.

2020 yılı KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından polis alımı ilanı yayımlandı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada başvuruların geçtiğimiz hafta başladığı ve 21 Aralık gününe kadar başvuruların süreceğine yer verildi. KPSS puanı ile en az ön lisans mezunu adaylar arasından yapılacak polis alımına kısa sürede yoğun başvuru oldu.

KPSS SONRASI İLK ALIM

2020 yılı KPSS B Grubu sınavları yapıldı ve lisans ile ön lisans sonuçları duyuruldu. Sonuçların açıklanmasının ardından Polis Akademisi Başkanlığı bir duyuru yayımladı. Yayımlanan ilanda lisans mezunları için 60, ön lisans mezunları için 65 KPSS şartı istendiğine yer verildi. İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

a) T.C. vatandaşı olmak,

b) Önlisans, lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 

c) KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2019 veya 2020 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2020 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.) 

ç) Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak, (Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için 2019 veya 2020 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az  (48,00),  önlisans mezunları için 2020 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.) Lisans mezunu olan adaylar önlisans üzerinden başvuruda bulunamazlar. Bu şekilde başvuruda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1991 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak), 

e) Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak, BMİ (beden kitle endeksi), 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

BAŞVURU NASIL?

POMEM başvurusu yapacak adaylar 150 TL'lik başvuru ücretini Halkbank'a yatıracak. Paranın yatırılmasının ardından adaylar http://ais.pa.edu.tr/ sayfası üzerinden başvurusunu yapacak.

YOĞUN BAŞVURU-KPSS'Sİ DÜŞÜK OLANLAR DİKKAT

KPSS 'den sonra yapılan ilk polis alımı ilanı olması nedeniyle kısa sürede on binlerce aday başvurusunu yaptı. Başvurunun çok olması nedeniyle KPSS'si düşük olan adayların işi biraz zorlaştı. POMEM polis alımı mülakat sürecinde KPSS 'nin yüzde 25'i, Spor Aşamasının Yüzde 25'i ve Sözlü  Mülakatın Yüzde 50'si alınıp başarı puanı oluşturulacak. Kadın erkek polisler ve polisliğe başvuru yapanlarla bilgi alış verişinde bulunmak için TIKLAYIN

Bu nedenle KPSS'si düşük olan adayların spor ve sözlü mülakata iyi çalışması gerektiğine yer verildi.

POMEM SONUÇLARI, YENİ POLİS ALIMI İLANI YAYIMLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN