Kadın Erkek Polis Alımı Başvurusu - İşte Şartlar PMYO 2020

Kadın erkek adaylar arasından lise mezunu polis alımı yapılacak. PMYO 'lara yapılacak 2500 öğrenci alımında gençler, 2 yıllık eğitimin ardından polis memuru olarak göreve başlayacak. PMYO polis alımına başvuru yapmak isteyenlerin ise YKS oturumlarının ilki olan TYT 'ye müracaat etmesi gerekiyor. TYT için başvurular dün başladı. İşte detaylar.

Kadın Erkek Polis Alımı Başvurusu - İşte Şartlar PMYO 2020

Lise mezunu polis alımı başvurusu.

PMYO 'lara lise mezunu adaylar arasından 2 bin 500 polis alımı yapılacak. YKS puanı ile yapılacak polis alımı için sınava başvurular geçtiğimiz ay alınmıştı. Başvuruların sona ermesinin ardından binlerce genç , YKS 'ye başvuru yapamamıştı. Başvuru yapamayanlar için dün duyuru yayımlandı ve YKS geç başvurularının 18-19 Mart 2020 tarihlerinde alınacağına yer verildi.

POLİSLİK İÇİN TYT

PMYO polis alımına başvuru yapmak isteyen gençlerin YKS oturumlarının ilki TYT 'ye müracaat etmesi yeterlidir. TYT 'ye girecek adaylar, taban puanı aşmaları durumunda 2020 PMYO polis alımına başvuru yapabilecek.

POLİSLİĞE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

2020 PMYO polis alımına başvuru için TYT 'ye müracaat edecek adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- Lise ve dengi okul mezunu olmak

- Erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır (Beden Kitle İndeksi 18.00-27.00 aralığında )

- 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;

- Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

- Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.

- Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibarıyla bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak.

- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

- Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

- TYT 'den  ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak (Taban puan 2018 yılında 260 , 2019 yılında ise 250 'ydi.)

- Sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,

Peki sizce yaş ve TYT taban puanı kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

Kadın erkek polis ve polis adayları ile bilgi alış verişi içinTIKLA KATIL

TYT BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

PMYO polis alımına başvuru yapmak isteyenlerin TYT 'ye müracaat etmesi gerekmektedir. TYT geç başvurusu 19 Mart 2020 23.59 'a kadar yapılacak. ais.osym.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapacaklar , sadece TYT için 105 TL başvuru ücreti yatıracak. Başvuru ücreti https://odeme.osym.gov.tr/ adresi üzerinden yatırılacak. Bankalar ve ATM 'lerden ücret ödenmez.

POLİS ALIMI İLANLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

PARKUR

İşte PMYO parkuru:

YKS ERTELENECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan YKS 'nın ertelenebileceğini söyledi. Peki sizce ertelenmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.