İşte Lise Mezunu Polis Alımında Taban Puanı

2020 yılı lise mezunu polis alımı için geri sayım devam ederken , polis olmak isteyen adayları ilgilendiren açıklama geldi. İşte polis alımında taban puan ve önemli uyarı.

İşte Lise Mezunu Polis Alımında Taban Puanı

2020 lise mezunu polis alımına başvuracaklar dikkat: İşte taban puan.

2020 yılında lise mezunu adaylar arasından polis alımı yapılacak. TYT puanı ile yapılacak alımda adaylar, PMYO 'larda 2 yıl eğitim gördükten sonra polis memuru olarak göreve başlayacak.

YOĞUN ŞEKİLDE SORU GELİYOR..

Kamu Bülteni İnstagram hesabımıza polis alımı ile ilgili yoğun şekilde soru geliyor. Biz de soruları cevaplamak için bu haberimizi kaleme aldık. Siz de İnstagram hesabımızı takip edin,  merak ettiklerinizi sorun >> TIKLA TAKİP ET

2020 'DE ALIM OLACAK: ADAYLAR ŞİMDİDEN ÇALIŞMAYA BAŞLAMALI

2020 'de TYT puanı ile yapılacak polis alımı için adayların şimdiden çalışmalara başlaması gerekmektedir. Üniversitelere giriş sınavının ilk kısmı olan TYT 'den baraj puanı geçenler PMYO polis alımına başvuru yapabiliyor. 

Yeterli puanı alamayanlar ise başvuru hakkını kaybediyor. Bu nedenle adayların 20 Haziran 2020' da yapılacak TYT 'ye şimdiden hazırlanması gerekmektedir.

TYT 'DE HAM PUAN DİKKATE ALINIYOR

PMYO polis alımında başvurular TYT puanı ile alınıyor. Ancak TYT 'de ham puan dikkate alınıyor. PMYO polsi alımında okul puanı TYT puanına eklenmiyor.

TABAN PUAN

2018 yılında yapılan PMYO polis alımında taban puan 260'tı. 

2019 yılında ise bu esnetildi ve taban puan 250 'ye çekildi. 

2020 yılında da 250 taban puan ile başvurular kabul edilecek. 

Peki sizce taban puan kaç olmalı? Yorum kısmı aşağıda >>

POLİS ALIMINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN