EGM'ye Yeni Kurulacak Birime Sivil Memur ve Polis Alımı Yapılacak-İlan Bekleniyor

EGM bünyesine yeni birim kuruluyor. Güven Masası isimli yeni birime en az 1500 civarında sivil memur ve polis alımı yapılması bekleniyor.

EGM'ye Yeni Kurulacak Birime Sivil Memur ve Polis Alımı Yapılacak-İlan Bekleniyor

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önceki gün önemli açıklamalarda bulundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda, Bakanlığının 2019 yılı bütçesine dair görüşmelere katılan, komisyonda konuşma yapan Bakan Soylu, 2018 yılında yapılan faaliyetleri ve 2019 yılında hedeflenen planları kamuoyuna açıkladı.

Açıklanan planlarda bir nokta dikkatlerden kaçmadı. Bakan Soylu yaptığı açıklamada EGM'de yeni bir birim kurulacağını söyledi. Bakan Soylu, vatandaşların başvuruları için 650 polis merkezi amirliğinde şubat 2019 itibarıyla 'Güven Masası' adı verilen bir birimin kurulması kararının verildiğini belirtti.

KAMUBULTENİ.COM 'UN DEĞERLENDİRMESİ

Bu açıklamayı personel ve polis alımları yönünden konuyu değerlendirirsek; 2019 yılı,  EGM bünyesinde memur ve polis olmak isteyen adaylar için önemli bir yıl olacak. Maliye Bakanı Berat Albayrak daha önce yaptığı açıklamada 2019 yılında personel alımlarının az olacağını söylemişti. Ancak yapılacak az personel alımlarına EGM dahil değil. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 2019 yılında, bu yıla oranla daha fazla polis ve sivil memur alımı yapacak.

Bakan Soylu 'nun sözünü ettiği Güven Masası biriminde ise sivil memur mu çalıştırılacak, yoksa polis memurları mı çalışacak henüz belli değil. Ancak güven masasında, vatandaşların sıkıntıları ile ilgili başvurular alınacağından dolayı sivil memur ve polislerin eşit olarak çalıştırılması daha uygun olacaktır. 

Peki sizce Güven Masasında sivil memur mu yoksa polis mi çalıştırılmalı? Talep ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KAÇ KİŞİ ALINACAK?

650 Güven Masası Türkiye genelinde kurulacak. İl ve İlçe Emniyet Müdürlüklerinde açılacak birimlere 2 bin civarında personel alınacak. Konu ile ilgili detaylar belli olduğu anda Kamubulteni.com olarak takipçilerimize bildireceğiz. Bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

2019 Şubat'ta kurulacak yeni birime personel alımı için açıklamanın önümüzdeki günlerde gelmesi bekleniyor.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com Özel Haberidir. Aktif link şeklinde kaynak gösterip alabilirsiniz.