EGM'ye 10 Bin PÖH Alımı İçin Yeni İddia-İşte Kadın-Erkek Kadro Dağılımı

Yeni dönem Polis Özel Harekat alımı için sosyal medya üzerinde bir iddia dolaşmaya başladı. Söz konusu iddiada bekçi alımındaki gibi PÖH alımı için de kadro ihdası yapılacağına yer verildi.

EGM'ye 10 Bin PÖH Alımı İçin Yeni İddia-İşte Kadın-Erkek Kadro Dağılımı

EGM 'ye 10 bin polis özel harekaat alımı için flaş iddia.

Sosyal medya üzerinde dolaşan bir iddia adayları heyecanlandırdı. Kamubulteni.com 'a mesaj yolu ile ulaşan adaylar yeni dönem polis özel harekat alımı için bu iddianın doğru olup olmadığını sordu. Biz de bu iddialar hakkında bazı değerlendirmelerde bulunduk.

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta Resmi Gazete 'de yayımlanan kararda 10 bin bekçi alımı için EGM 'ye kadro ihdası yapılmıştı. Yapılan kadro ihdası ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 10 bin bekçi kadrosu açılmıştı.

Sosyal medyada dolaşan iddiada ise yeni dönem 10 bin PÖH alımı için de yine bu şekilde kadro ihdası yapılacağı iddia edildi. Peki bu iddialar doğru mu?

PÖH ALIMI İÇİN KADRO İHDASI MI YAPILACAK?

Yeni dönemde 10 bin PÖH alımı yapılması bekleniyor. Ancak yapılacak bu alım için kadro ihdası yapılması beklenmiyor. Kadro ihdası, kurumun bütçesinde bulunmayan, ancak Maliyeden ek olarak alınan personel alımları için kullanılır. İçişleri Bakanlığı 'nın 2019 yılı bütçesinde 35 bin polis alımı bulunuyor. Bu sayının 2500 'ü PMYO, 2500 'ü PAEM, 20 bini POMEM kalan 10 bini ise PÖH olarak yapılması bekleniyor. Ancak EGM 'de eksik olması halinde kadro ihdası yapılabilir.

KADIN ERKEK KADRO DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Kadın ve erkek adaylar arasından yapılacak özel harekat alımı için kadro dağılımının bin kadın 9 bin erkek olarak yapılması bekleniyor. 19. dönem POMEM kapsamında yapılan alımda 10 bin erkek PÖH alımı yapılmıştı. Bu alımda hiç kadın özel harekat alımı yapılmadı. Bu da büyük tepkilere neden oldu. TBMM'de dile getirilen bu konu hakkında Bakan Soylu yeni alımda kadın alımı da yapılacağını söyledi.

İLAN BU SAYFADA OLACAK

PÖH alım ilanı yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN