EGM Erkek PÖH Alımı Yapacak mı?

500 kadın polis özel harekat alımı ilanından sonra en çok merak edilen konu , erkek PÖH alımı olacak mı sorusu oldu. Peki erkek PÖH alımı olacak mı? PÖH alımında son durum nedir? İşte detaylar ve son bilgiler.

EGM Erkek PÖH Alımı Yapacak mı?

Erkek PÖH alımı olacak mı?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayınlanan duyuruda 500 kadın özel harekat polisi alımı yapılacağına yer verildi. 19. dönem POMEM kapsamında yapılan 10 bin özel harekatçı alımında kadınlara kontenjan ayrılmaması ,19. dönemden sonra 5 dönemin POMEM polis memuru alımı olarak yapılması kadın PÖH adaylarının tepkisine neden olmuş ve Bakan Soylu kadın PÖH alımı yapılacağına dair sözünü vermişti. 

BAKAN SOYLU 'NUN AÇIKLAMASI

2019 yılı başında özel harekat polisi alımı ile ilgili konuşan Bakan Soylu, EGM bünyesinde 23 bin 500 PÖH 'ün olduğunu ve bu sayının yeterli olduğunu söyledi. Bakan açıklmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şuan zannediyorum 23 bin 500  civarında bir polis özel harekatımız var. Ve bu rakam esas itibariyle bize yeterli bir rakam. Ancak arkadaşlarımız şimdi bir ihtiyaç analizi yapıyorlar. Ama bizim bir 10 bin civarında yeniden bir polis özel harekat alımı planlaması yapmamız , kadrolarımız açısından çok kolay değil. Ama sözüm var, ilk planlama yaptığımız zaman kızlarımızdan da alım yapacağız. "

ERKEK ADAYLAR PÖH ALIMI İSTİYOR

25. dönem POMEM 'de 500 kadın özel harekatçı alımı yapılacağı bildirildi. Ancak özel harekat polisi olmak için can atan on binlerce erkek aday, kendilerine de kontenjan ayrılmasını istiyor. 

ERKEK PÖH ALIMI YAPILACAK MI?

Kadın PÖH duyurusunun ardından Kamubulteni.com 'a en çok gelen soru bu oldu. Biz de gelen tüm sorulara tek başlıkta cevap vermek için bu yazımızı yazdık.

Erkek PÖH alımı için herhangi bir çalışma yok. 500 kadın PÖH alımı , açıktan özel harekat polisi alımı için son ilan niteliğinde.

EGM bünyesinde ciddi sayıda bir eksik oluşmadığı sürece açıktan PÖH alımı olmayacağı bildirildi. Erkek PÖH alımı , polisler arasından yapılacak. 

PÖH olmak isteyen adayların PMYO, POMEM, PAEM polis alımlarına başvurması ve meslek içi yapılacak PÖH alımına başvuru yapması gerekmektedir. 

PÖH POLİS ASKER ADAYLARI BU SAYFADA

Kadın-erkek polis-PÖH-asker adayları ile bilgi alış verişi için  TIKLA KATIL

PÖH-ASKER-POLİS İLANI GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN >> UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN