EGM 2 Bin Kadın 8 Bin Erkek POMEM Polis Alımı İlanı Geliyor-Başvuru Şartları 2019

Polis Akademisi Başkanlığı 10 bin POMEM polis alımı için geri sayımda sona gelindi. En az ön lisans mezunu adaylar arasından yapılacak polis alımında başvuru genel şartları ve son gelişmeler haberimizde. İşte polis alımı hakkında son gelişmeler.

EGM 2 Bin Kadın 8 Bin Erkek POMEM Polis Alımı İlanı Geliyor-Başvuru Şartları 2019

10 bin polis alımı bekleniyor.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 25. dönem POMEM kapsamında 10 bin yeni polis alımı yapılacak. Kadın ve erkek adaylar arasından yapılacak polis alımında ilan için geri sayım başladı.

SON GELİŞMELER

25. dönem POMEM 10 bin kadın erkek polis alımı öncesi yaşanan son gelişmeler şu şekilde;

23. dönem POMEM 'ler için mezuniyet töreni gerçekleşti ve POMEM 'lerde öğrenciler mezun oldu. 11.207’si erkek 1.465’i kadın olmak üzere toplamda 12.672  aday , POMEM 'lerden mezun oldu ve EGM bünyesinde polis memuru olarak görevine başladı. 

24. dönem POMEM sözlü mülakatları yapıldı: Polis Akademisi Başkanlığı 9 Ağustos 2019 tarihine kadar 24. dönem POMEM 3 bin  kadın polis alımı sözlü mülakatlarını yaptı. Sözlü mülakatların yapılmasının ardından sonuçlar beklenmeye başladı.

BAKAN SOYLU NE DEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce yaptığı açıklamada 10 bin polis alımı için ilanın , 24. dönem POMEM 'lerin eğitime alınması sonrası geleceğini söyledi. Bakan Soylu 'nun bu açıklamasına bakacak olursak , 25. dönem POMEM polsi alımı ilanının Eylül ayında gelmesi bekleniyor.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Polis Akademisi 'nin 25. dönem POMEM 10 bin polis alımında başvuru genel şartları şu şekilde;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Önlisans, lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir,
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1990 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
  • Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,
  • Lisans mezunları için KPSS 'den en az 60 almış olmak,
  • Ön lisans mezunları için Bakan Soylu , puanı 65 'e düşüreceklerini söyledi (KPSS puanı yönetmelik değişikliği ile olmayıp Bakanlık eli ile yapılacak. KPSS puanının kesin olarak düşmesi kılavuzun yayımlanması ile birlikte belli olacak.)

KADIN-ERKEK POLİS ADAYLARI BU SAYFADA

Polisliği bekleyen diğer adaylar bu sayfada >> TIKLA KATIL

POMEM KILAVUZU GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN