EGM 10 Bin 500 Bekçi Alımı Tarihi ve Başvuru Şartları 2019

10 bin 500 bekçi alımında ilan tarihi bugün belli oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı son açıklamada ilan tarihini verdi. Peki bekçi alımında başvuru şartları ne olacak? Başvuru şartları değişti mi? Tüm detaylar ve gelen son bilgiler kamubulteni.com 'un özel haberinde.

EGM 10 Bin 500 Bekçi Alımı Tarihi ve Başvuru Şartları 2019

10 bin 500 bekçi alımı için ilan tarihi belli oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , geçtiğimiz gün katıldığı programda yaptığı açıklamada, 10 bin 500 bekçi alımı yapılacağını yeniden hatırlattı ve ilanın yayımlanacağı tarihi kamuoyuna duyurdu. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı Elmadağ Şehit Mustafa Büyükboyraz POMEM Müdürlüğü 2018 yılı 2. Dönem POMEM Mezuniyet törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada mezun olan polislere seslendi ve önemli açıklamalarda bulundu. 

Mezun olan ve göreve başlayacak olan polislere, İYİ POLİS olmaları tavsiyesinde bulunan Bakan Soylu, yeni dönem bekçi alımı için Şubat sonunu işaret etti. Soylu şu ifadeleri kullandı:

"Bugün POMEM'lerden 6 bin 338 kardeşimiz mezun oluyor, geçen gün 3200 PÖH mezun ettik. 1 Haftada 10 bin polis mezun ettik. Şimdi 10 bin 500 bekçiyi daha şubat ayının sonu itibariyle sokaklarımızda göreve başlıyor. Bizim Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bana bir şey söyledi. 'Vatandaşım yatarken bekçi düdüğünü duysun' . Sokaklarımızı daha güvenli hale getireceğiz. "

Biz de daha önce kaleme aldığımız yazımızda, 7 bin bekçi alımında adayların 7 Ocak günü eğitime başlayacağını ve 1 Mart 'ta mezun olacağını, yeni ilanın da , 7 bin bekçinin mezuniyeti ile yayımlanacağını söylemiştik. Nitekim öyle de oldu ve Bakan Soylu, Şubat sonunda 10 bin 500 bekçi alınacağını söyledi.

BAŞVURU ŞARTLARI NASIL OLACAK?

10 bin 500 belçi alımında başvuru şartlarının aşağıdaki gibi olması bekleniyor.

a) Türk vatandaşı olmak,

b) İlkokulu bitirmiş olmak, (Bu şart Polis Akademisi tarafından lise olarak ilanda yayımlanıyor)

c) Askerlik ödevini bitirmiş olmak,

ç) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,

d) Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

e) Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,

f) Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,

g) Memuriyete engel bir hali bulunmamak,

ğ) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

h) Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

ı) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya İdari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı İdari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

i) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

j) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

k) Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,

l) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,

m) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

HANGİ ŞARTLAR ESNETİLSİN-HANGİ İLLERE ALIM YAPILSIN?

10 bin 500 bekçi alımı tüm illere yapılacak. Siz de aşağıdaki yorum kısmından alım yapılmasını istediğiniz illeri ve esnetilmesini istediğiniz şartları yazabilirsiniz.

BEKÇİ ALIMINI EN DOĞRU ADRESTEN TAKİP EDİN

Bekçi alım ilanı yayımlandığı anda Kamubulteni.com 'da olacak. Bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN