Başvuru Şartları Müjdesi Gelmişti: Polis Akademisi POMEM 10 Bin Kadın-Erkek Polis Alımı Yapacak

Polis Akademisi Başkanlığı 25. dönem POMEM kapsamında en az ön lisans mezunu 10 bin yeni polis alımı yapacak. Kadın-erkek adaylar arasından yapılacak alım öncesi KPSS ve renk körlüğü müjdesi gelmişti. İşte detaylar.

Başvuru Şartları Müjdesi Gelmişti: Polis Akademisi POMEM 10 Bin Kadın-Erkek Polis Alımı Yapacak

10 bin polis alınacak.

25. dönem POMEM kapsamında Polis Akademisi Başkanlığı 10 bin kadın erkek polis alımı yapacak. En az ön lisans mezunu adaylar arasından yapılacak polis alımı öncesi 2 gelişme.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , yaptığı son açıklamada , Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde polis memuru olarak yetiştirmek üzere yapılacak 10 bin polis alımı için ilanın Eylül ayı içinde geleceği belirtildi.

İKİ YENİ GELİŞME

Polis Akademisi Başkanlığı 10 bin polis alımı öncesi 23. dönem POMEM 'leri mezun etti. Bakan Soylu daha önce yaptığı açıklamada 23. dönem POMEM 'lerin mezun olması sonrası 24. dönem POMEM 'lerin eğitime alınacağını ve 25. dönem POMEM duyurusunun bu şekilde geleceğini söyledi. Öte yandan 24. dönem POMEM sözlü mülakatları da sona eriyor.

İLK GELİŞME

Polis Akademisi Başkanlığı, 24 Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde eğitim gören 11.207’si erkek 1.465’i kadın olmak üzere toplamda 12.672 'nin mezun olduğunu duyurdu. 23. dönem POMEM 'lerin mezun olması sonrası POMEM 'ler boşaldı ve 24. dönem adaylarını beklemeye başladı.

İKİNCİ GELİŞME

24. dönem POMEM sözlü mülakatları geçtiğimiz hafta başlamıştı. POMEM 'lerde yapılan sözlü mülakatlar9 Ağustos 2019 Cuma günü sona erecek ve adaylar mülakat sonuçlarını bekleyecek.

Mülakat sonuçlarının Ağustos ayı sonunda ya da Eylül ayı başında açıklanması ve 3 bin kadın polis adayının eğitime alınacağı bildirildi.

10 BİN POLİS ALIMI GELİYOR

24. dönem POMEM 'lerin eğitime alınması ile birlikte 25. dönem POMEM duyurusu gelecek ve 10 bin kadın erkek polis alımı yapılacak. Akademi 'nin Eylül ayında duyuruyu yayımlaması bekleniyor. 

KPSS PUANI DÜŞECEK Mİ?

Ön lisans polis alımında Bakan Soylu, KPSS puanının 65 'e düşürüleceği müjdesini vermişti. Yaş konusunda bir düzenleme olmayacağını söyleyen Bakan Soylu, renk körlüğü üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. 

KADIN-ERKEK POLİS ADAYLARI BU SAFYADA

25. dönem POMEM 'i bekleyen kadın-erkek adaylar bu sayfada >> TIKLA-KATIL

İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN