Bakan Soylu'nun Açıklaması Sonrası Kesinleşti: En Az Lise Mezunu 12 Bin 500 Polis Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'nun son açıklaması sonrası 2019 yılında 12 bin 500 polis daha alınacağı kesinleşti. İşte detaylar ve polis alımı için son bilgiler.

Bakan Soylu'nun Açıklaması Sonrası Kesinleşti: En Az Lise Mezunu 12 Bin 500 Polis Alımı Yapılacak

12 bin 500 polis daha alınacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz gün bir açıklama yaptı ve 10 bin polis alımı yapılacağını söyledi. Bakan Soylu açıklamasında 25. dönem POMEM polis alımının yaz aylarının sona ermesi ile yapılacağını ve 10 bin kadın erkek polis alımı yapılacağını söyledi. Öte yandan 2019 YKS puanı ile PMYO 'lara 2 bin 500 polis alımı yapılacak.

PMYO 'LARA EN AZ LİSE MEZUNU 2 BİN 500 POLİS ALIMI

2019 yılı YKS sınavında TYT 'den alınan puan ile polislik başvurusu yapılabileecek. En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak polis alımında başvurular , YKS sonuçlarının ardından alınacak. 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacak Üniversitelere giriş sınavının sonuçları 18 Temmuz günü açıklanacak.

Sonuçların açıklanmasının ardından TYT 'de taban puanı geçen adaylar için başvurular başlayacak. 250 'si kadın 2 bin 250 'si erkek toplamda 2 bin 500 polis alımı yapılacak. Alınacak bu polisler 2 yıl boyunca PMYO 'larda eğitim alacak ve polis memuru olarak mesleğe başlayacak.

POMEM 10 BİN POLİS ALIMI

Polis Akademisi Başkanlığı Eylül ayında 10 bin polis alımı için ilana çıkacak ve lisans ön lisans mezunu adaylar arasından kadın-erkek polis alımı yapılacak. KPSS puanı ile yapılacak polis alımı ile ilgili Süleyman Soylu , KPSS puanının düşürülebileceğini ve yaş şartının esnetilebileceğini ifade etti. 

Siz de aşağıdaki yorum kısmından POMEM ve PMYO için talep ve düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

PÖH VE POLİSLİK BEKLEYENLER BU SAYFADA

PÖH ve polis alımı ilanı bekleyen kadın-erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN